Twix ovsena kaša
SESTAVINE za 2 porciji:
Ovsena kaša
- 80 g ovsenih kosmičev
- 50 g (veganskih) vaniljevih beljakovin
- 20 g naravnega arašidovega masla
- 1 jedilna žlica javorjevega sirupa
- 2 jedilni žlici proteinskega pudinga karamela
- 1 čajna žlička vaniljeve arome ali paste (opcijsko)
- 325 g tople vode (dodajajte postopoma)
- 20 g nasekljane temne čokolade ali čokoladnih kapljic
Karamela
- preostanek proteinskega pudinga karamela
- 2 jedilni žlici skyra ali jogurta po izbiri (če nimate izpustite)
- 1 jedilna žlica vaniljevih beljakovin
- 1-2 jedilni žlici kokosovega sladkorja
Dodatno
- 2 jedilni žlici stopljene temne čokolade
POSTOPEK
-
Vse za kašo zmešajte v posodici in poskusite (čokoladne kapljice dodajte čisto na koncu). Po želji lahko kašo skuhate, segrejete v mikrovalovni pečici ali jo na koncu, skupaj s karamelo, postavite v hladilnik za 2 uri ali čez noč.
-
Kašo nadevajte v dva kozarčka.
-
Pripravite karamelo - vse za karamelo zmešajte v posodici in nadevajte po vrhu ovsene kaše.
-
Prelijte s stopljeno čokolado in postavite v hladilnik za par minut, da se čokolada strdi ali kar čez nkč, da se kosmiči še bolj zmehčajo.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič