Kokosovi piškoti s čokolado, brez moke

SESTAVINE za 20 piškotov:

  • 150 g nasekljanih indijskih oreščkov
  • 50 g nasekljanih mandljev
  • 80 g nasekljane temne čokolade (+ preostanek za posip)
  • 60 g kokosovega čipsa
  • 60 g nastrganega kokosa
  • 70 g veganskih vaniljevih beljakovin v prahu
  • 200-300 g vode (dodajajte postopoma in po potrebi)
  • 60 g mandljevega masla s kokosom in belo čokolado (link zgoraj ali klasično mandljevo maslo)

POSTOPEK

  • Pečico segrejte na 175 stopinj.
  • V večji posodi zmešajte vse sestavine za piškote, vodo pa dodajajte postopoma med mešanjem. Premešajte, da dobite enotno maso. Masa mora biti dovolj mokra, da lahko iz nje oblikujete piškote - če je presuha dodajte več vode, če je premokra pa kanček več beljakovin v prahu.
  • Iz mase oblikujte okrogle piškote (na en piškot približno 1-2 jedilni žlici mase) in jih položite na pekač, obložen s papirjem za peko. Po želji po vrhu dodatno posujte z nasekljano čokolado.
  • Postavite v segreto pečico in pecite 10-12 minut oz. toliko časa, da so piškoti zlato zapečeni, nato vzemite iz pečice. Po peki bodo še zelo mehki, zato jih pustite na pekaču toliko časa, da se popolnoma strdijo.

Recept pripravila: Nina S. Zorčič

www.ninazorcic.si