Beljakovinske ledene Snickers lučke

SESTAVINE za 16 lučk:

Datljeva karamelna krema

  • 40 g (veganskih) vaniljevih proteinov
  • 80 g naravnega arašidovega masla
  • 200 g vaniljevega proteinskega pudinga ali skyra (lahko vegan)
  • 130 g spasiranih datljev ali datljeve paste
  • 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja (ali drugo sladilo)
  • 2 čajni žlički vaniljeve arome
  • ščep soli
  • 1 dcl vode po potrebi

Dodatno

  • 4 banane, vsaka razrezana na 4 kose
  • arašidi
  • 200 g stopljene temne čokolade + 1 jedilna žlica olja

POSTOPEK

  • Vse za karamelo zmešajte v skodelici, da dobite gladko kremo.
  • Kremo z žlico ali dekorirno vrečko nadevajte na četrtine banane in posujte z arašidi.
  • Postavite v zamrzovalnik za vsaj 30 minut oz. toliko časa, da se krema strdi.
  • V banane vstavite palčke za ražnjiče in jih pomočite v stopljeno čokolado (če je pregosta ji dodajte olje) ali pa jih samo prelijte s čokolado.
  • Hranite v hladilniku ali v zamrzovalniku, če bi raje uživali v ledenih lučkah.

Recept pripravila: Nina S. Zorčič

www.ninazorcic.si