Beljakovinske ledene Snickers lučke
SESTAVINE za 16 lučk:
Datljeva karamelna krema
- 40 g (veganskih) vaniljevih proteinov
- 80 g naravnega arašidovega masla
- 200 g vaniljevega proteinskega pudinga ali skyra (lahko vegan)
- 130 g spasiranih datljev ali datljeve paste
- 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja (ali drugo sladilo)
- 2 čajni žlički vaniljeve arome
- ščep soli
- 1 dcl vode po potrebi
Dodatno
- 4 banane, vsaka razrezana na 4 kose
- arašidi
- 200 g stopljene temne čokolade + 1 jedilna žlica olja
POSTOPEK
-
Vse za karamelo zmešajte v skodelici, da dobite gladko kremo.
-
Kremo z žlico ali dekorirno vrečko nadevajte na četrtine banane in posujte z arašidi.
-
Postavite v zamrzovalnik za vsaj 30 minut oz. toliko časa, da se krema strdi.
-
V banane vstavite palčke za ražnjiče in jih pomočite v stopljeno čokolado (če je pregosta ji dodajte olje) ali pa jih samo prelijte s čokolado.
-
Hranite v hladilniku ali v zamrzovalniku, če bi raje uživali v ledenih lučkah.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič