Tokrat sem toast obložila z mešanico čičerike, paprike, paradižnika in začimb.
Lahka izbira za večerjo ali popoldansko malico.
Sestavine
- rdeča paprika
- kuhana čičerika
- vloženi paradižniki
- ena šalotka, dva stroka česna
- olivno olje
- začimbe: rdeča paprika, kumina, cimet, kajenski poper, črni poper, sol
- semena črnega sezama
- peteršilj
Priprava
Operemo in narežemo vse potrebne sestavine.
Na dobro segreti ponvi najprej nekaj minut pražimo čebulo, nato dodamo še česen.
V manjši posodi zmešamo nekaj sladke paprike, popra, kumine in malo cimeta ter dodamo nekaj vode. Zmešamo v pasto in dodamo v ponev. Pražimo minuto ali dve.
Dodamo papriko, čez dve minuti pa še nasekljane paradižnike z nekaj omake.
Ko se paradižniki razpustijo, dodamo deciliter vode in vmešamo še čičeriko in dodamo nekaj peteršilja. Lahko svežega ali suhega.
Dobro premešamo in grejemo še 2 minuti.
Vmes si popečemo toast, lahko uporabimo tudi kakšen dan star kruh.
Kruh bogato obložimo, pokapljamo z nekaj kapljicami limetinega soka. Dodamo še nekaj peteršilja in semena črnega sezama.
Dodatni namigi:
- Na kruh si lahko pod nadevom namažemo tudi humus
- Poleg se odlično poda svež koriander, ki nam da svežino
- Če imate rade olive, po vrhu dodajte še kakšno olivo ali dve. Priporočam temne grške.