Toast Malo Drugače

Tokrat sem toast obložila z mešanico čičerike, paprike, paradižnika in začimb. 
Lahka izbira za večerjo ali popoldansko malico. 

 



Sestavine

 

  • rdeča paprika
  • kuhana čičerika
  • vloženi paradižniki
  • ena šalotka, dva stroka česna
  • olivno olje
  • začimbe: rdeča paprika, kumina, cimet, kajenski poper, črni poper, sol
  • semena črnega sezama
  • peteršilj

 

 

Priprava

 

Operemo in narežemo vse potrebne sestavine. 
Na dobro segreti ponvi najprej nekaj minut pražimo čebulo, nato dodamo še česen. 
V manjši posodi zmešamo nekaj sladke paprike, popra, kumine in malo cimeta ter dodamo nekaj vode. Zmešamo v pasto in dodamo v ponev. Pražimo minuto ali dve. 

 

 

Dodamo papriko, čez dve minuti pa še nasekljane paradižnike z nekaj omake. 
Ko se paradižniki razpustijo, dodamo deciliter vode in vmešamo še čičeriko in dodamo nekaj peteršilja. Lahko svežega ali suhega. 

 



Dobro premešamo in grejemo še 2 minuti. 
Vmes si popečemo toast, lahko uporabimo tudi kakšen dan star kruh. 
Kruh bogato obložimo, pokapljamo z nekaj kapljicami limetinega soka. Dodamo še nekaj peteršilja in semena črnega sezama. 

 



Dodatni namigi: 

  1. Na kruh si lahko pod nadevom namažemo tudi humus
  2. Poleg se odlično poda svež koriander, ki nam da svežino
  3. Če imate rade olive, po vrhu dodajte še kakšno olivo ali dve. Priporočam temne grške.