Spomladanski zelenjavni krožnik

Prišel je čas, ko nam krožnike popestrijo čudovite barve pomladi in šparglji so eno mojih najljubših pomladnih živil. Zelo preprost krožnik, ki je hkrati tako zelo okusen.

 

 

Sestavine 

 

  • mlad krompir
  • šparglji
  • gobe
  • pecan orehi (plus ščepec soli in ena žlička sladkorja v prahu)
  • rdeča čebula
  • kokosov jogurt na grški način
  • začimbe za krompir: česen in čebula v prahu, drobljen žajbelj, rdeča paprika, sol
  • jagoda

 

 

Priprava

 

Krompir operemo in narežemo. V rahlo slani vodi kuhamo dobrih 5 minut, nato odcedimo. Pekač obložimo s peki papirjem, dodamo krompir in ga začinimo ter dodamo olivno olje. Dobro premešamo. Pečemo na 200 stopinj približno 20 minut.

Medtem ko se krompir peče, pripravimo ostale sestavine. Pecan orehe blanširamo v vodi. Po nekaj minutah odstavimo ter dodamo mešanico sladkorja v prahu in ščepca soli. Premešamo v cedilu. Orehe dodamo krompirju po desetih minutah pečenja. Vmes še dvakrat premešamo.

 

 

Operemo in narežemo tudi šampinjone in šparglje. Pripravimo jih kar v ponvi na nekaj kapljicah olivnega olja. Pražimo nekaj minut, toliko, da je zelenjava še čvrsta.

Ko imamo sestavine pečene, jih zložimo na krožnik, dodamo nekaj surove rdeče čebule in jagodo za popestritev krožnika in seveda tudi okusa. Za piko na I pa z žlico oblikujemo žličnik kokosovega jogurta na grški način, ki se s svojo izjemno kremno in gosto konsistenco odlično poda k zelenjavi.

 

hitro kosilo kosilo veganska hrana veganski recepti