Solata Z Bučo In Proseno Kašo

Kakšna kombinacija, kajne? Zagotavljam vam, da odlična. Polnovredna skleda solate, ki si jo privoščite za kosilo ali večerjo.

 

 

Sestavine za 2 osebi

 

 

 

Priprava

 

Dobro je, če proseno kašo zjutraj namočimo. Pred kuhanjem speremo. Kuhamo v rahlo slani vodi. 
Bučo narežemo na poljubne kose, pokapamo z olivnim olje in posujemo s provansalskimi začimbami. Pečemo v pečici na 190-200 stopinj približno 25 minut. Na polovici pečenja obrnemo. 

 

 


Nato pripravimo tahinijev preliv.

 

  • 60 ml tahinija (nežno prepražimo sezamova semena, ohladimo in v blenderju skupaj z dvema žlicama olivnega olja mešamo dokler ne dobimo lepe tekoče paste)
  • 1 večji strok česna
  • 2 žlici limoninega soka
  • 1 dcl vode
  • ¼ žličke himalajske soli
  • 1 zvrhana žlička pivskega kvasa  

 

 

 

Priprava

 

Česen zmeljemo v multipraktiku. Dodamo vse sestavine razen pivskega kvasa. Dobro premiksamo. Nato dodamo že žličko pivskega kvasa in na hitro premešamo. Postavimo v hladilnik za vsaj 20 minut da se omaka ohladi in zgosti. 

Ko je buča pečena, jo rahlo posolimo s himalajsko soljo. 
Operemo solato, dodamo nekaj preliva in nato serviramo še ostale sestavine; bučo, proseno kašo, bučna semena in brusnice. Dodamo še poljubno količino omake po želji. Omaka pride rahlo grenko-kisla, zato se zraven odlično podajo brusnice. 


 

Za pripravo recepta smo uporabili naslednje sestavine