Ja, prav ste prebrali! Bučke! Pred časom sem za vas pripravila odlične brownije iz sladkega krompirja, sedaj pa so na svoj račun prišle bučke, ki se na več načinov lahko idealno uporabijo pri peki.
Muffini so zelo mehki in sočni.
Sestavine
- 1 žlica zlatih lanenih semen
- 250 g polbele pirine moke
- 100 g kokosovega sladkorja
- 30 g kakava v prahu
- 14 g vinskega kamna
- ½ žličke sode bikarbone
- ½ žličke soli
- 3 dcl mandljevega mleka
- 2 žlici limoninega soka
- 3-4 žlice yacon sirupa
- 60 g indijskih oreščkov
- 2 manjši bučki (cca 300 g)
Priprava
Zmeljemo žlico lanenih semen, dodamo 3 žlice vode in premešamo. Počakamo da semena želirajo. Na drobno naribamo bučke.
V posodo presejemo moko in kakav, dodamo sladkor in sol. Premešamo. Nato vmešamo še sodo in vinski kamen.
V drugi posodi kakšno minuto miksamo mandljevo mleko in limonin sok. Nato primešamo še javorjev sirup in laneno jajce. Dobro zmiksamo.
Mlečno zmes postopoma dodajamo moki. Sprva vmešamo ročno, nato na hitro premiksamo z mešalnikom, da se znebimo grudic.
Indijske oreščke na hitro zmeljemo in jih vmešamo v maso skupaj s čokolado, ki smo jo narezali na poljubno velike koščke. Na koncu dodamo še bučke, katere čim bolj ožamemo, saj spustijo vodo.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj, v pekač položimo modelčke in jih napolnimo do ¾.
Pečemo cca 20-25 minut. Vzamemo ven, drobno narežemo čokolado in posujemo po vročih muffinih, da se stopi. Nato dodamo še koščke indijskih oreščkov.
Počakamo da se dobro ohladijo, nato uživamo.