Sočne kocke s čičeriko iz 4 sestavin

SESTAVINE za 16 kosov:

  • 360 g kuhane čičerike Eko Škrnicl
  • 180 g naravnega arašidovega masla
  • 185 g javorjevega sirupa
  • 1 čajna žlička vaniljeve arome (opcijsko, ampak priporočljivo)
  • čokoladne kapljice

POSTOPEK

  • Čičeriko namakajte v vreli vodi vsaj 4 ure, vodo pa zamenjajte vsakič, ko se ohladi. Po želji lahko čičeriko namakate tudi v hladni vodu čez noč ali vsaj 10 ur.
  • Pečico segrejte na 175 stopinj.
  • V posodi blenderja zmešajte odcejeno in oprano čičeriko, arašidovo maslo, javorjev sirup in vaniljevo aromo. Blendajte, da nastane gladka masa brez celih kosov čičerike.
  • Dodajte čokoladne kapljice in premešajte.
  • Maso nadevajte v rahlo naoljen pekač premera 18 cm x 18 cm, obložen s papirjem za peko. Površino zgladite, po vrhu pa po želji posujte dodatne čokoladne kapljice.
  • Postavite v segreto pečico in pecite 15 minut za res sočno sredico (kot na fotografiji) ali 20 minut za bolj zapečene kocke.
  • Pečeno maso pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladi in malo strdi. Nato je razrežite in postrezite. Hranite v neprodušno zaprti posodi v hladilniku.

Recept pripravila: Nina S. Zorčič

www.ninazorcic.si