Sočen čičerikin namaz z majonezo

SESTAVINE

Čičerikin namaz

  • 2 konzervi čičerike
  • 4-5 jedilnih žlic veganske majoneze
  • 2 čajni žlički gorčice
  • 1 jedilna žlica posušene zelene
  • 1 jedilna žlica čebule v prahu
  • pest nasekljanega svežega peteršilja
  • ¼ čajne žličke soli oz. več po okusu

Dodatki za sendvič

  • bageta
  • motovilec ali solata po izbiri
  • naribano rdeče zelje
  • na kolute narezana kumara
  • kalčki
  • majoneza za premaz kruha (opcijsko)

POSTOPEK

  • Čičeriko odcedite in dobro sperite. Prestavite v večjo posodo in jo s pomočjo vilic ali s pasirko za krompir pasirajte. Lahko ostane tudi kosov čičerike, da je tekstura bolj zanimiva.
  • V posodo dodajte še vse ostale sestavine za namaz in premešajte, po potrebi dodatno spasirajte. Poskusite in po želji dodajte več soli.
  • Pripravite sendvič. Na spodnji del bagete dodajte solato. Po vrhu bogato nadevajte s čičerikinim namazom. Sledi plasti naribanega zelja, kumar in kalčkov. Zgornji kruh po želji premažite z majonezo in položite na sendvič.

Recept pripravila: Nina S. Zorčič

www.ninazorcic.si