Beljakovinske Peanut Butter Cups
SESTAVINE za 12 posodic:
Arašidova krema
- 380 g kokosovega mleka iz pločevinke ali kondenziranega ovsenega mleka
- 120 g naravnega arašidovega masla
- 45 g veganskih vanilljevih beljakovin (ali ovsene moke/zmletih ovsenih kosmičev, če ne želite proteinov)
- 50 g sladkorja v prahu (ali eritritola v prahu)
Čokoladna posodica
- 250 g stopljene temne čokolade
- 2 jedilni žlici kokosovega olja
- 90 g arašidov
POSTOPEK
-
Vse za arašidovo kremo zmešajte v posodi. Poskusite in po želji dodatno sladite. Postavite na stran.
-
Stopljeno temno čokolado zmešajte z oljem, da dobite gladko tekočo čokolado.
-
Pekač za mafine obložite z lističi za peko. V vsak listič dodajte 2 jedilni žlici stopljene temne čokolade in z njo popolnoma prelijte notranjost lističa. Dobro prelijte robove, naj bo na njih lepa plast čokolade. Postavite v zamrzovalnik samo za par minut, da se čokolada strdi.
-
Ko se čokolada strdi modelčke napolnite z arašidovo kremo do 3/4 visoko.
-
V preostanek čokolade dodajte arašide in premešajte. Čokoladne arašide nadevajte po vrhu kreme in postavite v zamrzovalnik ali hladilnik, da se čokolada strdi.
-
Posodice “olupite” in odstranite papirnat modelček in uživajte. Hranite v hladilniku.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič