Beljakovinske Peanut Butter Cups

SESTAVINE za 12 posodic:

Arašidova krema

  • 380 g kokosovega mleka iz pločevinke ali kondenziranega ovsenega mleka
  • 120 g naravnega arašidovega masla
  • 45 g veganskih vanilljevih beljakovin (ali ovsene moke/zmletih ovsenih kosmičev, če ne želite proteinov)
  • 50 g sladkorja v prahu (ali eritritola v prahu)

Čokoladna posodica

  • 250 g stopljene temne čokolade
  • 2 jedilni žlici kokosovega olja
  • 90 g arašidov

POSTOPEK

  • Vse za arašidovo kremo zmešajte v posodi. Poskusite in po želji dodatno sladite. Postavite na stran.
  • Stopljeno temno čokolado zmešajte z oljem, da dobite gladko tekočo čokolado.
  • Pekač za mafine obložite z lističi za peko. V vsak listič dodajte 2 jedilni žlici stopljene temne čokolade in z njo popolnoma prelijte notranjost lističa. Dobro prelijte robove, naj bo na njih lepa plast čokolade. Postavite v zamrzovalnik samo za par minut, da se čokolada strdi.
  • Ko se čokolada strdi modelčke napolnite z arašidovo kremo do 3/4 visoko. 
  • V preostanek čokolade dodajte arašide in premešajte. Čokoladne arašide nadevajte po vrhu kreme in postavite v zamrzovalnik ali hladilnik, da se čokolada strdi.
  • Posodice “olupite” in odstranite papirnat modelček in uživajte. Hranite v hladilniku.

Recept pripravila: Nina S. Zorčič

www.ninazorcic.si