Šmoren Iz Čičerikine Moke

Kaj pravite na ne-klasično verzijo carskega praženca ali po domače šmorna? Vegansko in brez glutena. Z dodatkom banane, saj je z banano vse še malce boljše. :) 

 

Sestavine

 

 

Dodatno
  • kokosov jogurt z okusom čokolade
  • maline

 

 

Priprava

 

Čičerikino moko presejemo, dodamo himalajsko sol, premešamo in vmešamo še vinski kamen ter cimet.
V posodici s paličnim mešalnikom zmiksamo banano s xylitolom in nekaj riževega mleka. Dodamo moki in zmešamo. Postopoma dodamo še preostalo mleko.

 



Maso pustimo počivati v hladilniku vsaj pol ure.
Če se preveč zgosti, dodamo nekaj žlic vode – dodajate res postopoma.
V veliko ponev dodamo žličko kokosovega olja in dobro segrejemo. Vlijemo maso in temperaturo (plin) zmanjšamo na minimum. Pečemo nekje 7-9 minut (odvisno od debeline šmorna), nato na hitro obrnemo in pečemo še dodatnih 5 minut.

 

 

Praženec natrgamo kar v ponvi s pomočjo plastičnih ali lesenih obračalk in pečemo še nekaj minut do zlato rumene barve.
Priloge po želji. Jaz sem uporabila kokosov jogurt z okusom čokolade in sveže maline. Odlične jogurte Harvest moon sedaj dobite tudi v naši fizični trgovinici.

 

 

 

Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke