Ješprenov Krožnik
Najbolj klasična in značilna jed iz ješprenja je definitivno ričet. Lahko ga damo v razne druge enolončnice ali pa ga super kombiniramo tudi z zelenjavo.
Sestavine
- 120 g ješprenja
- 1 bučka
- 2 korenja
- rjavi šampinjoni (količina po želji)
- 4 stroke česna
- himalajska sol
- poper
- olivno olje
Priprava
Ješprenj namočimo čez noč in ga naslednji dan kuhamo približno 40 minut.
Ko je kuhan odcedimo. Pustimo počivati nekaj minut, medtem pa pripravimo zelenjavo.
Operemo in narežemo zelenjavo. Korenje predhodno kuhamo 5 minut, nato narežemo na koščke.
V ponev damo nekaj olivnega olja. Najprej damo pražit šampinjone, čez kakšno minuto še bučke. Na koncu dodamo korenje in ješprenj, začinimo in mešamo nad ognjem še dve minuti.
Postrežemo.