Radi pojeste kakšno sladico kar za zajtrk? S to kremno kvinojo vsekakor ne boste zgrešili. Kvinoja kot sladica? Seveda! :)
Sestavine
- 60 g bele kvinoje
- 2,5 dcl kokosovega mleka iz pločevinke
- Polovica manga
- 2 žlici kokosovega sladkorja
- Sok polovice limete
- Košček ingverja
- 50 g borovnic
- Kokosova moka
Priprava
Kvinojo dobro speremo pod vodo in damo v kozico z zavretim kokosovim mlekom. Kuhamo od 15-20 minut. Vmes večkrat premešamo. Če je kvinoja med kuhanjem popila celotno mleko, dodamo še nekje pol dcl mleka ali vode, premešamo, pokrijemo kozico in damo na stran.
Med tem, ko se kvinoja hladi, olupimo in narežemo mango, preložimo v posodo, dodamo kokosov sladkor, sok limete in ingverja. Sok ingverja lahko enostavno dobimo, če ingver stisnemo skozi stiskalnik za česen.
Dobro spasiramo s paličnim mešalnikom ter mangovo kašo vmešamo v ohlajeno kvinojo.
Pustimo počivati nekaj minut.
Serviramo v skodelici, dodamo kokosovo moko, borovnice in na koščke narezan mango. Kot dekoracijo dodamo še rezino limete.
Recept povzet iz knjige »Kuhajmo brez glutena«, zbirka Zdrava kuhinja, Učila
Video vodič