Domača granola:
240g celih ovsenih kosmičev
1 skodelica mešanih oreščkov
1/2 skodelica mandljevih lističev
4 jž sončničnih semen
4 jž konopljinih (ali chia, lanenih, itd.) semen
1/2 skodelice nasekljane temne čokolade ali čokoladnih kapljic
ščep soli
4 jž kakava
Mokre sestavine:
9 medjool datljev
1,5 dcl vroče vode
2 jž arašidovega, lešnikovega ali masla indijskih oreščkov
5 jž medu
2 jž kokosovega olja
Priprava:
Pečico segrejte na 185 stopinj.
V eni posodi zmešajte vse suhe sestavine, vse mokre sestavine pa zblendajte, da dobite gladko kremo. Kremo prelijte v suhe sestavine in premešajte.
Maso razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Pecite v segreti pečici 20 minut in vmes vsaj 2x premešajte. Ohlajeno postrezite ali shranite v posodici.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič