Visokobeljakovinske testenine s tofujevo “ragu” omako (34g beljakovin na porcijo)
Tofujeva omaka:
olivno olje
drobno nasekljana čebula
drobno narezan korenček
400g nadrobljenega tofuja
mešanica začimb: sladka paprika, origano, bazilika, česen v prahu, sol
4 jž paradižnikovega koncentrata
500g passate
300g vode ali zelenjavne jušne osnove
1 jž sladkorja po izbiri
2-4 jž manj slane sojine omake
250g klasičnih testenin ali tistih iz rdeče leče
Priprava:
Na olju popražite korenček in čebulo.
Dodajte nadrobljen tofu in vse ostale sestavine (razen testenin). Premešajte in pokrito kuhajte vsaj 20 minut, da se okusi povežejo, po potrebi pa dodatno zalijte z vodo. Poskusite in dodatno začinite. Dodajte kuhane testenine, premešajte in postrezite.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič