Rdeči riž vsebuje veliko beljakovin, ki jih telo lažje absorbira, kot tiste v rjavem rižu. Pomaga tudi pri uravnavanju holesterola.
Odličen je v kombinaciji s stročnicami in korenasto zelenjavo.
Čas priprave: 40 min
Sestavine
- 120 g rdečega riža
- 5 žlic nekuhanega zelenega graha
- Šampinjoni
- Korenje
- Česen
- 80 g grškega ovčjega feta sira
- Himalajska sol
- Olivno olje
Predpriprava
Zeleni grah namakamo čez noč ali vsaj nekaj ur. Dobro speremo in kuhamo 15-20 min.
Priprava
Riž dobro speremo, in kuhamo v dvojni količini rahlo slane vode. Riž se kuha nekje 35 minut, zato vodo po potrebi dodajate.
Medtem narežemo šampinjone, korenje in česen.
Ko skuhamo grah lahko nadaljujemo s šampinjoni. Pražimo jih na olivnem olju, vmes oddamo narezano korenje in česen, čisto na koncu pa še narezan feta sir, ki ga samo vmešamo, da se na pol raztopi. Lahko tudi solimo, ni pa nujno, saj je slana že feta.
Ko je rižota kuhana, ji primešamo zeleni grah, serviramo na krožnik in na vrhu naložimo še šampinjone.
Video vodič