Proteinski čokoladni mousse
SESTAVINE:
Mousse
- 250 g ohlajenega kokosovega mleka iz pločevinke (uporabite samo kompakten, strjen del, brez tekočine)
- 60 g bio konopljinih proteinov Eko Škrnicl
- 45 g bio kakava v prahu Eko Škrnicl
- 75 g eritritola v prahu ali sladila v prahu po izboru
Dodatki
- jogurt
- kakavova zrna
POSTOPEK:
-
V srednje veliki posodi zmešajte kokosovo mleko, konopljine proteine, kakav v prahu, eritritol v prahu. S pomočjo železne metlice za stepanje vse skupaj dobro premešajte.
-
Čokoladno zmes nadevajte v tri skodelice in postavite v hladilnik za vsaj 1 uro ali najbolje kar čez noč. Do uživanja hranite mousse v hladilniku, saj se na sobni temperaturi segreje in raztopi.
-
Ohlajen mousse dekorirajte po želji in postrezite.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič