Proteinski čokoladni mousse

SESTAVINE:

Mousse

  • 250 g ohlajenega kokosovega mleka iz pločevinke (uporabite samo kompakten, strjen del, brez tekočine)
  • 60 g bio konopljinih proteinov Eko Škrnicl
  • 45 g bio kakava v prahu Eko Škrnicl
  • 75 g eritritola v prahu ali sladila v prahu po izboru

Dodatki

  • jogurt
  • kakavova zrna

POSTOPEK:

  • V srednje veliki posodi zmešajte kokosovo mleko, konopljine proteine, kakav v prahu, eritritol v prahu. S pomočjo železne metlice za stepanje vse skupaj dobro premešajte.
  • Čokoladno zmes nadevajte v tri skodelice in postavite v hladilnik za vsaj 1 uro ali najbolje kar čez noč. Do uživanja hranite mousse v hladilniku, saj se na sobni temperaturi segreje in raztopi.
  • Ohlajen mousse dekorirajte po želji in postrezite.

Recept pripravila: Nina S. Zorčič

www.ninazorcic.si