Granola kocke z datljevim ganachem
SESTAVINE
Datljev ganache
- 400 g nasekljanih datljev Eko Škrnicl
- 210 g vrele vode
- 50 g kakava v prahu Eko Škrnicl
- 2 čajni žlički vaniljeve arome
POSTOPEK
-
Datlje namakajte v vreli vodi vsaj 15-30 minut, da se zmehčajo.
-
Medtem na nizkem ognju v manjši ponvi segrejte olje in javorjev sirup, da se raztopita in povežeta v enotno zmes. Odstavite.
-
V ločeni posodi zmešajte granolo in kakav v prahu.
-
Čez mešanico kosmičev prelijte rahlo ohlajeno mešanico olja in sirupa ter vse skupaj dobro premešajte.
-
Po pekaču, premera 18cm x 18cm, obloženem s papirjem za peko, enakomerno razporedite plast granole in postavite v zamrzovalnik za 15 minut.
-
Medtem pripravite ganache. Datlje, skupaj z vodo, dodajte v posodo mešalnika ali blenderja. Dodajte še kakav v prahu in vaniljevo aromo. Vse skupaj spasirajte, da nastane gladka, kremna pasta. Po potrebi dodajte še kakšno jedilno žlico vode (če je masa pregosta in ni mazljiva).
-
Čez ohlajeno dno enakomerno razporedite datljev ganache in postavite v hladilnik za vsaj 4 ure ali kar čez noč.
-
Razrežite na ploščice ali kocke in postrezite. Hranite v hladilniku.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič