Granola kocke z datljevim ganachem

SESTAVINE

Datljev ganache

  • 400 g nasekljanih datljev Eko Škrnicl
  • 210 g vrele vode
  • 50 g kakava v prahu Eko Škrnicl
  • 2 čajni žlički vaniljeve arome

Plast granole

  • 50 g kokosovega olja
  • 60 g javorjevega sirupa
  • 1 jedilna žlica kakava v prahu Eko Škrnicl
  • 250 g čokoladnih mueslijev Eko Škrnicl (ali granole po izbiri)

POSTOPEK

  • Datlje namakajte v vreli vodi vsaj 15-30 minut, da se zmehčajo.
  • Medtem na nizkem ognju v manjši ponvi segrejte olje in javorjev sirup, da se raztopita in povežeta v enotno zmes. Odstavite.
  • V ločeni posodi zmešajte granolo in kakav v prahu.
  • Čez mešanico kosmičev prelijte rahlo ohlajeno mešanico olja in sirupa ter vse skupaj dobro premešajte.
  • Po pekaču, premera 18cm x 18cm, obloženem s papirjem za peko, enakomerno razporedite plast granole in postavite v zamrzovalnik za 15 minut.
  • Medtem pripravite ganache. Datlje, skupaj z vodo, dodajte v posodo mešalnika ali blenderja. Dodajte še kakav v prahu in vaniljevo aromo. Vse skupaj spasirajte, da nastane gladka, kremna pasta. Po potrebi dodajte še kakšno jedilno žlico vode (če je masa pregosta in ni mazljiva).
  • Čez ohlajeno dno enakomerno razporedite datljev ganache in postavite v hladilnik za vsaj 4 ure ali kar čez noč.
  • Razrežite na ploščice ali kocke in postrezite. Hranite v hladilniku.

Recept pripravila: Nina S. Zorčič

www.ninazorcic.si