Korenčkova torta
SESTAVINE
Biskvit
- 200 g pšenične bele moke tip 500
- 50 g bio mandljeve moke Eko Škrnicl
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 220 g sladkorja po izbiri
- 2 čajni žlički cimeta Eko Škrnicl
- 120 ml olivnega olja
- 1 čajna žlička vaniljeve arome
- 200 g naribanega olupljenega korenčka
Krema
- 300 ml kokosove kreme za stepanje (znamka Soyatoo, 1 pakiranje)
- 150 g stopljene (veganske) bele čokolade
- 50 g sladkorja v prahu po izbiri
Posip
- nasekljani oreščki
POSTOPEK
-
Pečico segrejte na 180 stopinj.
-
Pripravite dva okrogla pekača premera 18 cm in ju dobro naoljite.
-
V posodi s pomočjo železne metlice za stepanje zmešajte pšenično in mandljevo moko, pecilni prašek, sladkor in cimet.
-
Dodajte rastlinsko olje, vaniljevo aromo in nariban korenček, ki ste ga prej oprali in olupili.
-
S pomočjo lopatice vse skupaj dobro premešajte, da nastane enotna, gosta masa. Masa se bo zdela zelo suha, ampak z mešanjem se vse sestavine povežejo v kompaktno, zelo gosto maso.
-
Zmes enakomerno nadevajte v pripravljena pekača in s pomočjo žlice zgladite površino. Za točno odmerjanje enake količine testa si lahko pomagate s tehtnico.
-
Pekača postavite v pečico in pecite 30 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
-
Pečene biskvite vzemite iz pečice in pustite v pekaču, dokler se popoloma ne ohladijo, medtem pa pripravite kremo.
-
V večji posodi zmešajte kokosovo kremo za stepanje, stopljeno in ohlajeno belo čokolado in sladkor v prahu po izbiri. S pomočjo ročnega mešalnika vse skupaj stepanjte na srednji do višji hitrosti, dokler ne nastane gladka in puhasta krema.
-
Kremo postavite v hladilnik za vsaj 30. minut, medtem pa se bo tudi biskvit ohladil. Kreme ne mažite na topel biskvit, ker se bo stopila.
-
Ohlajeno kremo premažite po ohlajenem biskvitu. Na vrh dodajte še drug biskvit in tudi tistega premažite s kremo. Po želji lahko kremo premažete tudi okoli torte.
-
Posujte z malo nasekljanimi oreščki in postrezite.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič