Proteinske kroglice z arašidovim maslom in temno čokolado

SESTAVINE za 30 mini kroglic:

  • 30 g bio riževih proteinov Eko Škrnicl
  • 60 g bio mandljeve moke Eko Škrnicl
  • 30 g bio kokosovega sladkorja Eko Škrnicl
  • 145 g naravnega arašidovega masla (brez dodanih olj, soli in/ali sladkorjev)
  • 1 čajna žlička vaniljeve arome
  • 1 čajna žlička javorjevega sirupa
  • 30 g vode (dodajajte postopoma in po potrebi)
  • 50 g čokoladnih kapljic ali nasekljane veganske temne čokolade

POSTOPEK

  • V večji posodi zmešajte riževe proteine, mandljevo moko in kokosov sladkor.
  • Dodajte arašidovo maslo, vaniljevo aromo in javorjev sirup.
  • Premešajte in pregnetite, ter po potrebi dodajajte vodo po jedilnih žlicah, da dobite kompaktno zmes, iz katere lahko oblikujete kroglice.
  • Dodajte čokoladne kapljice ali nasekljano čokolado in premešajte.
  • Iz mase oblikujte 30 mini kroglic, težkih približno 15g.
  • Hranite v neprodušno zaprti posodi na hladnem.

Recept pripravila: Nina S. Zorčič

www.ninazorcic.si