Proteinske kroglice z arašidovim maslom in temno čokolado
SESTAVINE za 30 mini kroglic:
- 30 g bio riževih proteinov Eko Škrnicl
- 60 g bio mandljeve moke Eko Škrnicl
- 30 g bio kokosovega sladkorja Eko Škrnicl
- 145 g naravnega arašidovega masla (brez dodanih olj, soli in/ali sladkorjev)
- 1 čajna žlička vaniljeve arome
- 1 čajna žlička javorjevega sirupa
- 30 g vode (dodajajte postopoma in po potrebi)
- 50 g čokoladnih kapljic ali nasekljane veganske temne čokolade
POSTOPEK
-
V večji posodi zmešajte riževe proteine, mandljevo moko in kokosov sladkor.
-
Dodajte arašidovo maslo, vaniljevo aromo in javorjev sirup.
-
Premešajte in pregnetite, ter po potrebi dodajajte vodo po jedilnih žlicah, da dobite kompaktno zmes, iz katere lahko oblikujete kroglice.
-
Dodajte čokoladne kapljice ali nasekljano čokolado in premešajte.
-
Iz mase oblikujte 30 mini kroglic, težkih približno 15g.
-
Hranite v neprodušno zaprti posodi na hladnem.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič