Kisla Repa S Čičerikinimi Kroglicami

December hitro postane čas, ko se prepustimo sladkim in manj zdravim razvadam. Ker podpiram ravnotežje, si tudi v decembru privoščimo vmes kakšen bolj zdrav in blagodejen obrok za naše želodčke in črevesje. :) 

 

 


Sestavine

 

  • kisla repa 
  • korenje
  • brstični ohrovt
  • cimet

 

Čičerikine kroglice ali falafel

 

 


Priprava

 

Lečo predhodno namakamo vsaj 2 uri. Nato jo kuhamo približno 8-10 minut skupaj z nekaj kapljicami limone in lovorjevim listom.
Čičeriko speremo in dobro osušimo. skupaj s kuhamo in ohlajeno ter dobro odcejeno lečo jo damo v multipraktik. Dodamo še narezano čebulo, česen in začimbe po občutku in nekaj soli. 
Na hitro premešamo tako da dobimo grobo zrnato strukturo. Delci naj bodo mali, vendar ne čisto zmleti. Prestavimo v posodo, dodamo 2 žlici ržene moke in malo vinskega kamna. Premešamo in pustimo maso približno pol ure na strani. 

 

 

Nato oblikujemo kroglice, ter jih povaljamo v sezamovih semenih. 
Jaz sem jih pekla kar v pečici, in ne v večji količini olja, kot se ponavadi peče falafel. 

Pečete na 190 približno 20 minut. 

 

 

Kislo repo malce speremo, korenje olupimo in ga celega nastrgamo na trakove, kar z lupilcem. 
Brstični ohrovt predhodno skuhamo. 
Nato ga damo skupaj s korenjem v ponev. Pražimo 2-3 minute, nato dodamo še repo in nekaj cimeta. Dobro premešamo. 
Presenečeni boste, kako se cimet odlično poda k repi. :) 

 

 

Serviramo na krožnik. Če si vseeno želimo krožnik še dodatno popestriti, lahko dodamo nekaj veganske majoneze.

 


Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke



enostavni recepti kosilo razstrupljevanje veganska hrana veganski recepti vegansko zdravi recepti