Kisla Repa S Čičerikinimi Kroglicami

December hitro postane čas, ko se prepustimo sladkim in manj zdravim razvadam. Ker podpiram ravnotežje, si tudi v decembru privoščimo vmes kakšen bolj zdrav in blagodejen obrok za naše želodčke in črevesje. :) 

 

 


Sestavine

 

  • kisla repa 
  • korenje
  • brstični ohrovt
  • cimet

 

Čičerikine kroglice ali falafel

 

 


Priprava

 

Lečo predhodno namakamo vsaj 2 uri. Nato jo kuhamo približno 8-10 minut skupaj z nekaj kapljicami limone in lovorjevim listom.
Čičeriko speremo in dobro osušimo. skupaj s kuhamo in ohlajeno ter dobro odcejeno lečo jo damo v multipraktik. Dodamo še narezano čebulo, česen in začimbe po občutku in nekaj soli. 
Na hitro premešamo tako da dobimo grobo zrnato strukturo. Delci naj bodo mali, vendar ne čisto zmleti. Prestavimo v posodo, dodamo 2 žlici ržene moke in malo vinskega kamna. Premešamo in pustimo maso približno pol ure na strani. 

 

 

Nato oblikujemo kroglice, ter jih povaljamo v sezamovih semenih. 
Jaz sem jih pekla kar v pečici, in ne v večji količini olja, kot se ponavadi peče falafel. 

Pečete na 190 približno 20 minut. 

 

 

Kislo repo malce speremo, korenje olupimo in ga celega nastrgamo na trakove, kar z lupilcem. 
Brstični ohrovt predhodno skuhamo. 
Nato ga damo skupaj s korenjem v ponev. Pražimo 2-3 minute, nato dodamo še repo in nekaj cimeta. Dobro premešamo. 
Presenečeni boste, kako se cimet odlično poda k repi. :) 

 

 

Serviramo na krožnik. Če si vseeno želimo krožnik še dodatno popestriti, lahko dodamo nekaj veganske majoneze.

 


Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke