Porova Juha Z Lečo

Več kot idealen čas je že, da se na našem jedilniku lahko vsak dan znajde kakšna od okusnih juh. Tokrat smo pripravili porovo, s porom in krompirjem ter dodatkom leče
Por je naravni antibiotik, ki nam pomaga krepiti imunski sistem, zato ga je vsekakor primerno umestiti na svoj jedilnik, k ostalim živilom, ki krepijo. S tem se bomo tudi lažje izognili jesenskim in zimskim nadlogam, kot je prehlad.

 

 

Sestavine 

 

 

 

Priprava

 

Lečo zvečer namočimo, naslednji dan dobro speremo in kuhamo v vodi, skupaj z lovorjevim listom, približno 15 minut. Proti koncu kuhanja dodamo malo himalajske soli in nekaj kapljic limone.

Olupimo, operemo in narežemo krompir, por in čebulo. Na olivnem olju popražimo čebulo, nato dodamo še por in krompir ter dušimo 3 minute. Vmes večkrat premešamo.
Medtem zavremo vodo z jušno zelenjavno kocko in jo prelijemo čez sestavine. Pustimo da se kuha 25 minut. Proti koncu dodamo vse začimbe. Dobro premešamo. 
Ko je krompir mehko kuhan, odstavimo in s paličnim mešalnikom dobro spasiramo. Po želji dodamo še malce smetane za kuhanje in postavimo še za minuto na ogenj. Če je juha pregosta ali kašasta, postopoma dodajamo še malo vode.
Ko dobimo zares gladko in kremasto juho, jo serviramo na krožnik in dodamo še lečo. 

Odlična predjed za kosilo ali lahka večerja. 

 

 

Za pripravo tega recepta smo uporabili naslednje izdelke

domače juhe jesenska hrana juha leča por porova juha veganski recepti