Bučne Palačinke

Že dolgo nismo pekli palačink, kajne? Tokrat smo pripravili skladno s časom, jesensko obarvane. Tako po barvi, kot tudi okusu.
Buče so zagotovo eno izmed top živil vsake jeseni in iz njih lahko pripravimo ogromno jedi. Ja, tudi palačinke in te so bile zares odlične.

 

 

Sestavine

 

 

Priprava

 

Najprej pripravimo bučni pire – to lahko naredimo tudi dan prej. Hokaido bučo razrežemo, izdolbemo in pečemo na 20 približno 20 minut. Pustimo pol ure, da se ohladi, nato odstranimo lupino in bučo spasiramo – naredimo pire. Ostanek lahko uporabite za super jesenski smuti J.

V posodo damo bučni pire, mandljevo mleko, kokosov sladkor in cimet. Vse skupaj dobro premešamo s paličnim mešalnikom. Nato dodamo 6 žlic stopljenega kokosovega olja in še enkrat premešamo.
Vinski kamen zmešamo z moko in mešanico postopoma presejemo v mešanico bučnega pireja. Vmes dodajamo tudi vodo. Vmešavamo ročno, na koncu pa lahko hitro premešamo s paličnim mešalnikom, da razbijemo morebitne grudice.

 

Zmes mora biti srednje tekoča. Maso pustimo vsaj 30 minut v hladilniku, kjer se bo še malo zgostila.

Ko začnete s peko palačink najprej poskusite z eno, spodnja stran naj se dobro zapeče in zgornja naj  rahlo začne spreminjat barvo ob robu, nato obrnite in pecite še kakšno minuto.

 

Bučne palačinke so že same po sebi bogate, odlične tako tople, kot hladne, zato je dovolj, da jih postrežemo z dodatki in nekaj agavinega ali javorjevega sirupa.
Naši izbrani dodatki so kokosov in bananin čips ter murve.

 

Ne spreglejte naše nagradne igre na Instagramu in Facebook strani. 

 

Za pripravo tega recepta smo uporabili naslednje izdelke

jesenska hrana palačinke veganski recepti vegansko zajtrk zdravi recepti