Polnjene čokoladne puhaste palačinke

SESTAVINE za 8 palačink:

Palačinke

  • 300 ml vode ali rastlinskega napitka po izbiri
  • 2 čajni žlički vaniljeve arome
  • 2 vaniljeva sladkorja (20g)
  • 1 čajna žlička kisa
  • 240 g pšenične bele moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • ½ čajne žličke soda bikarbone

Dodatno

  • koščki čokolade z lešniki
  • granola ali drugi hrustljavi dodatki po izbiri
  • sveže sadje, čežana ali kompot

POSTOPEK: 

  • Vse za palačinke zmešajte v večji posodi, da dobite gladko maso brez grudic.
  • Odmerite približno 1/3 skodelice ali 4 jedilne žlice mase in jo prilijte na segreto, rahlo naoljeno, ponev. Ko se dno palačinke malce zapeče na vrh dodajte dve kocki čokolade in prelijte z 1 žlico mase. Pecite, dokler se palačinka spodaj zlato ne zapeče. Ponovite, dokler ne zmanjka mase.
  • Postrezite z granolo in sadjem ali dodatki po izbiri.

Recept pripravila: Nina S. Zorčič

www.ninazorcic.si