Polnjene čokoladne puhaste palačinke
SESTAVINE za 8 palačink:
Palačinke
- 300 ml vode ali rastlinskega napitka po izbiri
- 2 čajni žlički vaniljeve arome
- 2 vaniljeva sladkorja (20g)
- 1 čajna žlička kisa
- 240 g pšenične bele moke
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- ½ čajne žličke soda bikarbone
Dodatno
- koščki čokolade z lešniki
- granola ali drugi hrustljavi dodatki po izbiri
- sveže sadje, čežana ali kompot
POSTOPEK:
-
Vse za palačinke zmešajte v večji posodi, da dobite gladko maso brez grudic.
-
Odmerite približno 1/3 skodelice ali 4 jedilne žlice mase in jo prilijte na segreto, rahlo naoljeno, ponev. Ko se dno palačinke malce zapeče na vrh dodajte dve kocki čokolade in prelijte z 1 žlico mase. Pecite, dokler se palačinka spodaj zlato ne zapeče. Ponovite, dokler ne zmanjka mase.
-
Postrezite z granolo in sadjem ali dodatki po izbiri.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič