Piškoti Z Arašidovim Maslom

Zadnja priložnost za hitre, preproste in okusne piškote v letu 2018. Potem pa se posvetimo bolj postnim in lahkim receptom. Se tudi vi kdaj lotevate veganskega izziva v januarju, v kolikor že v osnovi niste vegani?

 

 

Sestavine

 

 

 

 

 

Priprava

 

Najprej zmeljemo 2 žlici lanenih semen in jih premešamo s sedmimi žlicami vode. Pustimo približno 10 minut, da semena želirajo, vmes lahko premešamo.
V eno posodi zmešamo vse suhe sestavine; ovsene kosmiče, ovseno moko, kokosovo moko, sol, cimet, vinski kamen in sodo. 
Dobro premešamo. 

 

 

V drugi posodi zmešamo ostale sestavine; arašidovo maslo, lanena jajca, kokosovo olje, kokosov sladkor, agavin sirup in kardamom. Dobro premešamo in mešanico združimo s suhimi sestavinami. 
Dodamo približno 1 dcl rastlinskega napitka in dobro pregnetemo. Dobiti moramo kompaktno testo. 

 

 

Vmešamo še manjše koščke čokolade. Oblikujemo enakomerne piškote, lahko si pomagamo z modelčkom, ki ga napolnite z eno žlico mase. 
Pečemo pri ogreti pečici med 175 in 180 stopinj približno 10 minut. 

 

 

Iz mase dobimo približno 20-22 piškotov. 

 

 

Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke

piškoti sladica veganski recepti vegansko