Zadnja priložnost za hitre, preproste in okusne piškote v letu 2018. Potem pa se posvetimo bolj postnim in lahkim receptom. Se tudi vi kdaj lotevate veganskega izziva v januarju, v kolikor že v osnovi niste vegani?
Sestavine
- 90 g ovsenih kosmičev
- 70 g ovsene moke
- 70 g kokosove moke
- 1 žlička vinskega kamna
- 3/4 žličke sode
- 1 žlička cimeta
- 1/4 žličke soli
- 220 arašidovega masla
- 35 g kokosovega olja
- 50 g kokosovega sladkorja
- 2 žlici agavinega sirupa
- 2 jajci iz lanenih semen
- 1/2 žličke kardamoma
- 1 dcl rastlinskega mleka
- dodatno: 80-100 g temne čokolade
Priprava
Najprej zmeljemo 2 žlici lanenih semen in jih premešamo s sedmimi žlicami vode. Pustimo približno 10 minut, da semena želirajo, vmes lahko premešamo.
V eno posodi zmešamo vse suhe sestavine; ovsene kosmiče, ovseno moko, kokosovo moko, sol, cimet, vinski kamen in sodo.
Dobro premešamo.
V drugi posodi zmešamo ostale sestavine; arašidovo maslo, lanena jajca, kokosovo olje, kokosov sladkor, agavin sirup in kardamom. Dobro premešamo in mešanico združimo s suhimi sestavinami.
Dodamo približno 1 dcl rastlinskega napitka in dobro pregnetemo. Dobiti moramo kompaktno testo.
Vmešamo še manjše koščke čokolade. Oblikujemo enakomerne piškote, lahko si pomagamo z modelčkom, ki ga napolnite z eno žlico mase.
Pečemo pri ogreti pečici med 175 in 180 stopinj približno 10 minut.
Iz mase dobimo približno 20-22 piškotov.