Odlična ideja pred prazniki, za božični ali novoletni zajtrk. Preprosta priprava in odličen rezultat. Če zmešaš banano in kokos je tudi sicer težko drugače, kot odlično. :)
Sestavine
- 3 zrele banane
- 3 jajca
- 100 g rastlinskega jogurta
- 3 žlice stopljenega kokosovega olja
- 1 žlica agavinega sirupa
- ščep soli
- 1 žlička sode + 2 ravni žlički vinskega kamna
- 100 g kokosove moke
- 70 g mandljeve moke
- 3/4 ravne žličke kardamoma (ali vanilije oz. dodatka po želji)
- Dodatki: brusnice (100 g) in 1 vrstico temne čokolade za po vrhu
Priprava
V posodi pretlačimo banane, dodamo jajca in miksamo par minut. Naslednje dodamo jogurt, kokosovo olje, javorjev sirup, sol in še 1x dobro premiksamo. Nato postopoma vmešamo mandljevo moko (ali zmlete mandlje), sodo in vinski kamen, kardamom in na koncu kokosovo moko.
Vmešamo še brusnice. Masa je srednje gosta. Srednje velik pekač za kruh obložimo s peki papirjem in maso preložimo vanj. Po vrhu posujemo vrstico drobno narezane čokolade.
Pečemo na 180 približno eno uro.
Če se vam masa zdi preveč mokra in še tekoča dodajte še nekaj moke. Količina je malce odvisna tudi od velikosti jajc.