Naravna nega las in kože

Naravna nega las in kože. Pripravki.

 

Poškodovani lasje in koža

 

Jesen je idealen čas za kvalitetno regeneracijo las in kože. Poletje je namreč pustilo posledice. Naši lasje in koža so bili izpostavljeni sončnim žarkom, ti pa so v kombinaciji z morsko vodo zagotovo povzročili izsušenost.

V tem blogu boste spoznali, katere izdelke priporočamo, pripravili smo tudi recepte in navodila, s katerimi boste v praksi dosegli izjemne rezultate.

Obljubimo.

 

Naravna nega z domačimi pripravki

 

Najboljši za naše lase in kožo so naravni pigmenti rastlin, brez prisotnosti kakršnihkoli kemikalij.

Trenutno preverjeni, najbolj kvalitetni in etični na tržišču, so naravni pigmenti podjetja Etnobotanika.


Z njimi smo varni.

Naravna nega las in kože s kano

 

Priprava obloge ali barvanje las sta zdravju popolnoma neškodljiva. 

Brez skrbi jih lahko nanašajo ženske v času nosečnosti in dojenja.

Obiščite delavnico 

Barvanje z naravnimi pigmenti bo tema brezplačne delavnice. Dobimo se v naši trgovinici, na Koroški cesti 14, v Kranju. Delavnica bo potekala                10. oktobra 2017, ob 19:15.

Tukaj si oglejte program prihajajočih dogodkov na naši Facebook strani

 

Obloga iz Amle proti izpadanju las, ter za lepši lesk vaših las

 

Amla za nego las in kože

Zakaj Amla?

 

Amla, Amalaki ali indijska kosmulja, obnavlja kri, celice, tkiva in kosti, saj je eden najbogatejših naravnih virov vitamina C. Tako deluje antioksidantsko in antibakterijsko in je poleg obnovitvenih mask za lase, idealna pri uporabi maske za obraz ali pripravi napitka ter dodatka k prehrani.

 

Kako se pripravi obloga iz Amle? Recept.

 

Prah Amle stresemo v posodo in jo dodamo hladno vodo, tako da dobimo gosto zmes, podobno jogurtu oz. pudingu. Pasto mešamo v plastični, stekleni ali leseni posodi, s plastično ali leseno žlico. 

Pripravljeno mešanico pustimo stati 15 minut in jo nato nanesemo na sveže oprane ter posušene lase. Po nanosu glavo ovijemo s prozorno folijo za živila ali plastično vrečko, nato povijemo še z ruto ter pustimo delovati 1h.

 

 

Amla za nego suhih las?

 

Pri zelo suhih laseh pripravljeni mešanici iz Amle dodamo še 1 jušno žlico hladno stiskanega, deviškega in ekološkega kokosovega olja. Sestavine premešamo in nanesemo na lase.

Pustimo delovati 1h.

Po 1 uri glavo temeljito operemo s toplo vodo. Če smo mešanici dodali kokosovo olje, lasem pri izpiranju Amle dodamo še šampon.

 

Naravna nega las in kože s kano

 

Kako si iz Amle pripravim masko za obraz?

 

Ko si privoščimo oblogo za lase, je smiselno, da hkrati poskrbimo tudi za svoj obraz. 


Pripravljeno mešanico nanesemo na obraz in pustimo delovati 5-10 minut, nato jo izperemo.

Po obrazni maski, bo vasa koža vidno bolj napeta, nahranjena, sijoča in gubice bodo zelo malo vidne. Vredno preiskusiti.

 

Amlo lahko tudi uživamo

 

Amlo lahko posujemo po narezanem sadju, dodamo 2- 4 čajne žličke v sadno zelenjavni napitek in ga tako obogatimo z dodatnim C vitaminom, ki ga telo zlasti jeseni še toliko bolj potrebuje.

 

Obloga iz Sene

 

Sena za nego las in kože 

Zakaj je Sena tako koristna za uporabo?

 

Pripravek iz Sene pomaga rešiti težave z lasiščem, kot so prhljaj ali glivična obolenja. Hkrati je Sena odličen negovalec las, saj jim daje volumen, zlat lesk, lasje pa so na otip bolj prožni in svilnati.

 

Kako se pripravi obloga iz Sene? Recept.

 

Prah Sene stresemo v posodo in ji dodamo hladno vodo, tako da dobimo gosto zmes, podobno jogurtu oz. pudingu. Pasto mešamo v plastični, stekleni ali leseni posodi, s plastično ali leseno žlico. Mešanici lahko dodamo tudi sok 1 limone.

 

Kako Seno nanesemo na lase

 

Pripravljeno mešanico nanesemo na sveže oprane ter posušene lase. Po nanosu, glavo ovijemo s prozorno folijo za živila ali plastično vrečko, nato povijemo še z ruto, ter pustimo delovati 1h.

Po 1h, izperemo lase s toplo vodo (po želji lahko speremo tudi s šamponom, ni pa nujno). Tretma bo vašim lasem dodal lesk in lase bodo veliko bolj gosti in svilnati na otip.

Ta postopek lahko ponovimo 1x mesečno.

Če vam pripravljena mešanica ostane v posodi jo lahko shranite v zmrzovalni skrinji ter uporabite pri naslednjem nanosu.

 

 

Kana za lase

 

Kana za naravno nego las in kože

Če želimo lase pobarvati, s popolnoma naravnim pigmentom, bo pripravek iz Kane najboljša izbira.

Kana vsebuje samo eno barvilo, zato bodite pozorni, ko vam nekdo ponuja barvno kano

 

Kako pripravim prah Kane? Recept

 

Prah 100g stresemo v posodo in ji dodamo toplo vodo (od 40 do 50 stopinj), ter sok 1 limone, tako da dobimo gosto zmes podobno jogurtu oz. pudingu.

Pasto mešamo v plastični, stekleni ali leseni posodi, s plastično ali leseno žlico. Posodo pokrijemo s prozorno folijo in pustimo stati na 25 stopinjah, najmanj 12 ur, da se izloči pigment (lavson).

 

Kana barvanje las

 

Pripravljeno mešanico nanesemo na sveže oprane ter posušene lase. Nanos naj poteka tako kot pri klasičnem barvanju. Po nanosu, glavo ovijemo s prozorno folijo za živila ali plastično vrečko, nato povijemo še z ruto, ter pustimo delovati 4h.

Na glavi jo lahko pustimo tudi čez noč (ne moremo predozirat). Zlasti je priporočljivo kano na laseh pustiti čez noč, če imamo težave z glavoboli, migrenami ali vnetjem lasišča.

Po tem izperemo lase s toplo vodo (po želji lahko speremo tudi s šamponom, ni pa nujno). Tretma lahko po želji ponovimo čez tri dni, ni pa nujno.

Prava barva na laseh pride do izraza po približno 48h. Zakaj? Ker se je pigment (lavson) spojil s proteini v laseh in bo spreminjal barvo zaradi oksidacije in sončne svetlobe še 48 h po barvanju.

 

 

Namig

 

Če vam pripravljena mešanica Kane ostane v posodi, jo lahko shranite v skrinji ter uporabite pri naslednjem nanosu.

 

Kana in poslikava kože

 

Ker je Kana podjetja Etnobotanike Body art kakovosti, se njeni pigmenti lahko uporabljajo tudi za poslikavo kože (mehdi). 

Trajnost poslikave traja približno od enega tedna do deset dni.

 

Kje kupiti kano

 

Kano lahko naročite v naši spletni trgovini

 

Super pomembno opozorilo

 

Seno, Amlo in Kano nanašamo na sveže oprane in suhe lase.

Za kakršnakoli dodatna vprašanja in svetovanje smo vam na voljo na: ZS, info@eko-skrnicl.si ali na 070 731-707.