Ker je čas piknikov, predlagam piknik solato. S pečenimi breskvami in češnjevim paradižnikom, lahko iz žara ali pa v ponvi, če solato pripravljamo v domači kuhinji.
Sestavine
- breskve
- kokosov sladkor
- češnjev paradižnik
- rukola
- rdeča čebula
- mlada čebula
- sončnična semena
- prepečenec
- sol, bučno olje, limeta
Priprava
Vse sestavine si najprej pripravimo, operemo in narežemo.
Segrejemo ponev in dodamo nekaj kokosovega olja nato dodamo breskve. Pečemo jih toliko, da se malce zapečejo, nato jih posujemo z nekaj kokosovega sladkorja in pečemo še približno dve minuti.
Odstavimo breskve in dodamo češnjev paradižnik, ki smo ga par minut pred pečenjem solili.
Paradižnike nekajkrat obrnemo na najvišji temperaturi, da se rahlo zapečejo.
Rukoli dodamo nekaj rdeče in mlade čebule, sol, limeto in bučno olje.
Solati enostavno dodamo še preostale sestavine.
Pečene breskve in češnjev paradižnik, sončnična semena in prepečence za hrustljavost.