Falafel Malo Drugače

Falafel se na našem jedilniku in med recepti še ni znašel. Skrajni čas, da smo pripravili ta odličen nadomestek klasičnega polpeta iz mesa. V osnovi je pripravljen iz čičerike in začimb, mi pa smo malo eksperimentirali in pripravili okusne polpetke iz leče, konopljinih semen in začimb. 

 

 

Sestavine

 

Za falafel (8 kosov)

 

Dodatno

 

 

Priprava

 

Lečo namakamo nekaj ur, nato jo 15-20 minut kuhamo. Med kuhanjem dodamo lovorjev list in nekaj kapljic limone. Solimo proti koncu kuhanja. 
Lečo dobro odcedimo in osušimo. V multipraktiku sesekljamo česen in čebulo, nato dodamo lečo, konopljina semena in začimbe ter dobro zmiksamo skupaj. Če je masa preveč mokra, da bi oblikovali polpetke, dodajte nekaj žlic ovsene moke. 
Ko je masa dovolj kompaktna, oblikujte polpete in jih pecite 4 minute na vsaki strani (na 2 minuti jih obrnite) na kokosovem olju.

 

 

Kuskus prelijemo z vrelo vodo, premešamo in pokrijemo za 5 minut. Vmes 1x premešamo in po potrebi še dodamo vodo. 
Pripravimo si motovilec in radič, rahlo posolimo s himalajsko soljo in dodamo nekaj kapljic bučnega olja. Brstični ohrovt na hitro pokuhamo v rahlo osoljeni vodi. Avokado prerežemo na pol in zarežemo mrežo. Pokapamo z limoninim sokom in potresemo malo popra in soli. 

Vse sestavine skupaj serviramo v skledi in uživamo ob jedi, kot smejoči se Buddha. :)

 

 

Video vodič 


Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke

 

falafel kosilo veganski recepti vegansko zdravi recepti zimska hrana