Ovsena kaša z bučnim pirejem



Sestavine za 2 osebi:

  • namočeni ovseni kosmiči (100 g v mlačni vodi)
  • 2 dcl + 1 dcl mandljevega mleka
  • 3 žlice bučnega pireja (cca 50 g)
  • cimet in kardamom
  • pecan orehi
  • jabolko
  • malce temne kakovostne čokolade
  • ščep soli
  • sladkost pa po vrhu dodamo samo malce agavinega sirupa

 


Priprava

 


Ovsene kosmiče čez noč ali za kratek čas namočiš v mlačni vodi. Pred kuhanjem dobro spereš, dodaš v kozico z mandljevim mlekom. Kuhamo maximalno 5 minut.

Nato dobro premešamo, odstavimo in pustimo, da kosmiči počivajo 5-10 min. 
Za pire hokaido bučo nareženo na 6-8 delov, odvisno koliko je buča velika. Pečemo jo v pečici približno pol ure. Toliko da se zmehča. Pečemo z lupino, po peki pa jo odstranimo.

Pire naredimo kar s paličnim mešalnikom. V hladilniku imamo lahko shranjenega do 3 dni, ostanke uporabimo lahko za rižoto, bučni kruh ali kaj drugega po vaši želji. Pire si raje naredimo že večer prej.
Pireju dodamo še nekaj cimeta in kardamoma, približno 1 dcl izbranega mleka in dobro premiksamo. 
Bučno kašo primešamo kosmičem in serviramo v posodice.
Po vrhu takoj dodamo drobno narezano čokolado, da se malce stopi, jabolko, nekaj agavinega sirupa in orehe. 
veganska hrana veganski recepti vegansko zajtrk