Polnjena maslena buča

Sestavine

  • manjša maslena buča
  • šampinjoni 
  • špinača
  • kvinoja
  • čebula
  • nadomestek parmezana/sira

 

 

Priprava

 

Pečico segrejemo na 190 stopinj.
Masleno bučo prerežemo na polovico. Pekač obložimo s peki papirjem. Bučo solimo in jo pečemo vsaj 45 minut. Nato ostranimo bučna semena v sredini in nekaj mesa. Če buča ni še pečena, jo damo nazaj v pečico in pečemo še dodanih 10 minut. 

Medtem, ko se buča peče, pripravimo nadev. 
Kvinojo pred kuhanjem dobro speremo. Nato jo v rahlo slani vodi kuhamo 10 minut. Odcedimo. 

 

 

Na čebuli popražimo gobe. Na koncu dodamo še špinačo in pražimo še minuto. Primešamo kuhano kvinojo. 

Pečeno bučo po sredini napolnimo z nadevom, dodamo parmezan in pečemo še dodatnih 10 minut na 180 stopinj.