Polnjena maslena buča
Sestavine
- manjša maslena buča
- šampinjoni
- špinača
- kvinoja
- čebula
- nadomestek parmezana/sira
Priprava
Pečico segrejemo na 190 stopinj.
Masleno bučo prerežemo na polovico. Pekač obložimo s peki papirjem. Bučo solimo in jo pečemo vsaj 45 minut. Nato ostranimo bučna semena v sredini in nekaj mesa. Če buča ni še pečena, jo damo nazaj v pečico in pečemo še dodanih 10 minut.
Medtem, ko se buča peče, pripravimo nadev.
Kvinojo pred kuhanjem dobro speremo. Nato jo v rahlo slani vodi kuhamo 10 minut. Odcedimo.
Na čebuli popražimo gobe. Na koncu dodamo še špinačo in pražimo še minuto. Primešamo kuhano kvinojo.
Pečeno bučo po sredini napolnimo z nadevom, dodamo parmezan in pečemo še dodatnih 10 minut na 180 stopinj.