Ovsena Kaša Na Slano

Ko zaslišimo ovsena kaša jo povezujemo s slajšimi kombinacijami. Na primer kaša z dodatki sadja, oreščkov, itn.
Tokrat sem se odločila za slano kombinacijo, ki se je odlično obnesla. Priporočam za “brunch” – to je čas med zajtrkom in kosilom. Idealen obrok tudi po vadbi.
Predlagam, da izberete domača, lokalna jajca, v kolikor pa jih ne jeste, jih enostavno izpustite in lahko dodate nekaj rezin avokada.

 

 

Sestavine

  • 40 g ovsenih kosmičev
  • nekaj šampinjonov
  • ena pest kuhane čičerike
  • curry v prahu
  • mlada čebula
  • eno jajce (nadomestek je avokado)
  • semena črnega sezama

 

 

Priprava

Ovsene kosmiče lahko namakamo čez noč ali jih namočimo zjutraj in jih imamo namočene nekaj ur. Pred kuhanjem dobro speremo in dobro odcedimo. Skuhamo jih v 2 dcl vode, ki jo rahlo solimo. Dodala sem tudi manjši košček veganskega masla, ki je tudi sam po sebi slan.
Kuhamo dobrih 5 minut, nato odstavimo. Pustimo na strani, da se kaša še malce zgosti.

 



Vmes popražimo čičeriko, ki ji dodamo nekaj curryja v prahu. Dodamo še narezane šampinjone, solimo in pražimo še nekaj minut.

Spečemo še jajce.
V skledico položimo slano ovseno kašo, gobe s čičeriko, jajce in svežo mlado čebulo. Posujemo še nekaj črnega sezama. 

 


beljakovine ovsena kaša zajtrk