Veganski proteinski mafini s koščki čokolade

Sestavine za 9 mafinov:

  • 100g ovsene moke
  • 1/4 čajne žličke soda bikarbone
  • ščep soli
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 20g mletih lanenih semen ali lanene moke + 80g vode
  • 85g agavinega ali javorjevega sirupa
  • 35g naravnega arašidovega masla
  • 1/2 čajne žličke vaniljeve arome
  • 1 čajna žlička kisa
  • 115g vode ali rastlinskega napitka po izbiri
  • 50g veganskih čokoladnih kapljic ali nasekljane temne čokolade

 

 

Postopek:

Pečico segrejte na 175 stopinj.

V posodi zmešajte mleta lanena semena in vodo ter pustite stati 5 minut.

K laneni mešanici dodajte agavin sirup, vodo/napitek, kis, arašidovo maslo in vaniljo, ter dobro premešajte.

V ločeni posodi zmešajte moko, sol, pecilni prašek, sodo bikarbono in proteine.

Suhe sestavine v dveh delih dodajte k mokrim in vmes dobro premešajte. Na koncu v zmes vmešajte še nasekljano čokolado ali čokoladne kapljice.

Zmes razporedite v pekač za mafine, obložen z lističi za peko in pecite 18 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.

Poskusite kakšnega še toplega, res so vrhunski!

 

 

 

Recept je pripravila Nina S. Zorčič

https://sakineninazorcic.wixsite.com/ninasakinezorcic