Novoletna sladica: Veganski Čokoladni Mousse

To leto vam predlagam odlično, hitro narejeno sladico iz samo šestih sestavin. 
Odločila sem se za vegansko verzijo moussa, v kateri sem poleg čokolade uporabila aquafabo oziroma bolje znano čičerikino vodo.

 

 

 

Sestavine 

 

  • 125 ml aquafabe (dobite iz dveh malih pločevink čičerike)
  • 150 g temne čokolade
  • 100 ml gostega kokosovega mleka iz pločevinke
  • manjša pest praženih lešnikov
  • 1 velik kaki
  • kardamom 

 

 


Priprava

 

V vodni kopeli stopite čokolado. Ko se začenja topit prilijte še kokosovo mleko. Ko je čokolada dobro raztopljena odstavite in miksajte kaki 2 minuti. Nato vmešajte drobno zmlete lešnike.

 

 


Aquafabo ali čičerikino vodo miksajte toliko časa, da postane čisto bela in trda, kot sneg od beljakov. Lahko traja tudi do 8 min.
Če obrnete skledo, ne sme pasti ven. 

 

 

 

Nato aquafabo ročno, s spatulo, vmešajte v čokolado. Vmešavajte postopoma in obračajte od stene posode navznoter. Zajet morate zrak. Masa je dokaj tekoča, ko vmešate aquafabo, ampak se mousse zatrdi v roku ene ure.

Kako narežemo, ga damo na hitro na vročo ponev, posujemo s slabo žlico sladkorja, pražimo minutko. Dodamo nekaj žlic vode in malce kardamoma. 
Nekajkrat še premešamo in ohladimo. 

 

 


Ko se mousse zatrdi na vrhu dodamo kaki in nekaj lešnikov. 
Najboljše je, da mousse počiva nekaj ur. 

 

 

 

Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke