Noro sočni browniji s sladkim krompirjem
SESTAVINE
Browniji
- 300 g sladkega krompirja
- 25 g fino mlete kokosove moke Eko Škrnicl (ne nastrgan kokos)
- 45 g kakava v prahu Eko Škrnicl
- ½ čajne žličke stevie v prahu Eko Škrnicl
- 75 g javorjevega sirupa
- 70 g naravnega arašidovega masla (brez dodanih olj, sladkorjev, soli)
- 50 g stopljenega kokosovega olja
- 90 g čokoladnih kapljic
Posip
- čokoladne kapljice
POSTOPEK
-
Sladki krompir operite in olupite. Narežite na majhne kocke premera 1 cm x 1 cm in kuhajte v večjem loncu z vodo toliko časa, da se krompir skuha in popolnoma zmehča - približno 15 minut.
-
Pečico segrejte na 175 stopinj.
-
Krompir odcedite, ohladite in spasirajte v gladek pire brez grudic.
-
V večji posodi s pomočjo železne metlice za stepanje zmešajte 230g spasiranega sladkega krompirja, kokosovo moko, kakav v prahu in stevio. Dodajte javorjev sirup, arašidovo maslo in stopljeno kokosovo olje ter s pomočjo silikonske lopatice vse skupaj dobro premešajte.
-
Dodajte čokoladne kapljice in premešajte.
-
Maso nadevajte v pekač premera 18 cm, obložen s papirjem za peko. Zgladite površino, posujte s čokoladnimi kapljicami in postavite v pečico za 23-25 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
-
Vzemite iz pečice in pustite v pekaču toliko časa, da se browniji popolnoma ohladijo in rahlo utrdijo. Nato jih razrezite in postrezite.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič