Čokoladni Cupcakes kolački s čokoladnim namazom
SESTAVINE
Čokoladni Cupcakes kolački
- 95 g pšenične bele moke tip 500
- 30 g bio mandljeve moke Eko Škrnicl
- 1 čajna žlička škroba (Gustin)
- 45 g kakava v prahu Eko Škrnicl
- 120 g bio kokosovega sladkorja Eko Škrnicl
- 1 ½ čajne žličke pecilnega praška
- ½ čajne žličke sode bikarbone
- 110 g mleka po izbiri ali vode
- 35 g nesladkane jabolčne čežane
- 85 g kokosovega mleka iz pločevinke
Polnilo
- 12 zvrhanih čajnih žličk veganskega čokoladnega namaza
Čokoladna krema
- 230 g veganskega mascarpone sira
- 95 g veganskega čokoladnega namaza brez dodanega sladkorja
- 45 g sladkorja ali drugega sladila v prahu (eritritol, stevia itd.)
- 30 g kakava v prahu Eko Škrnicl
Dekoracija
- sveže maline
POSTOPEK
-
Pečico segrejte na 175 stopinj.
-
V posodi zmešajte obe moki, škrob, kakav, sladkor, pecilni prašek in sodo. Dodajte mleko, jabolčno čežano in kokosovo mleko ter dobro premešajte, da nastane gladka masa brez grudic.
-
Zmes razporedite v pekač za mafine, obložen z lističi za peko, in napolnite do vrha lističev. Pecite 18 -20 minut, vzemite iz pečice, pustite v pekaču še 10 minut, nato pa prestavite na rešetko za hlajenje.
-
Ko se ohladijo s čajno žličko izdolbite sredino kolačka na vrhu, kamor boste nadevali čokoladni namaz.
-
V vsak kolaček nadevajte zvrhano čajno žličko čokoladnega namaza.
-
Pripravite čokoladno kremo.
-
V večji posodi zmešajte mascarpone in čokoladni namaz. S pomočjo ročnega mešalnika vse skupaj premešajte, da nastane gladka krema brez grudic.
-
Dodajte sladkor v prahu in kakav in premešajte.
-
Maso nadevajte v dekorirno vrečko in okrasite kolačke.
-
Po želji dodajte še sveže maline in postrezite.
-
Recept pripravila: Nina S. Zorčič