Čokoladni Cupcakes kolački s čokoladnim namazom

SESTAVINE

Čokoladni Cupcakes kolački

  • 95 g pšenične bele moke tip 500
  • 30 g bio mandljeve moke Eko Škrnicl
  • 1 čajna žlička škroba (Gustin)
  • 45 g kakava v prahu Eko Škrnicl
  • 120 g bio kokosovega sladkorja Eko Škrnicl
  • 1 ½ čajne žličke pecilnega praška
  • ½ čajne žličke sode bikarbone
  • 110 g mleka po izbiri ali vode
  • 35 g nesladkane jabolčne čežane
  • 85 g kokosovega mleka iz pločevinke

Polnilo

  • 12 zvrhanih čajnih žličk veganskega čokoladnega namaza

Čokoladna krema

  • 230 g veganskega mascarpone sira 
  • 95 g veganskega čokoladnega namaza brez dodanega sladkorja
  • 45 g sladkorja ali drugega sladila v prahu (eritritol, stevia itd.)
  • 30 g kakava v prahu Eko Škrnicl

Dekoracija

  • sveže maline

POSTOPEK

  • Pečico segrejte na 175 stopinj.
  • V posodi zmešajte obe moki, škrob, kakav, sladkor, pecilni prašek in sodo. Dodajte mleko, jabolčno čežano in kokosovo mleko ter dobro premešajte, da nastane gladka masa brez grudic.
  • Zmes razporedite v pekač za mafine, obložen z lističi za peko, in napolnite do vrha lističev. Pecite 18 -20 minut, vzemite iz pečice, pustite v pekaču še 10 minut, nato pa prestavite na rešetko za hlajenje.
  • Ko se ohladijo s čajno žličko izdolbite sredino kolačka na vrhu, kamor boste nadevali čokoladni namaz.
  • V vsak kolaček nadevajte zvrhano čajno žličko čokoladnega namaza.
  • Pripravite čokoladno kremo.
  • V večji posodi zmešajte mascarpone in čokoladni namaz. S pomočjo ročnega mešalnika vse skupaj premešajte, da nastane gladka krema brez grudic.
  • Dodajte sladkor v prahu in kakav in premešajte.
  • Maso nadevajte v dekorirno vrečko in okrasite kolačke.
  • Po želji dodajte še sveže maline in postrezite.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič