Najboljše domače proteinske ploščice

Sestavine:

Proteinske ploščice:


100g veganskih čokoladno lešnikovih proteinov
65g zmletih ovsenih kosmičev
50g naravnega lešnikovega masla (brez olj, sladkorjev)
voda

Dodatki:
čokoladne kapljice in mandljevi lističi ali kaj po želji 

Preliv:
stopljena čokolada + žlica olja po potrebi

Priprava:

V posodi zmešajte vse za ploščice in izbrane dodatke. Premešajte in dodajte malo vode (pol deci) in pregnetite, spet dodajte manjšo količino vode, dokler ne dobite enotne kompaktne mase, ki nj lepljiva ali suha, drobljiva. Količina vode bo odvisna od tega kakšne proteine dodate, zato dodajajte postopoma.

Maso razvaljajte, oblikujte pravokotnik in narežite na 4 ploščice. Prelijte s stopljeno čokolado, po potrebi ji vmešajte še nekaj olja, če je pregosta. Zamrznite, da se čokolada čimprej strdi in uživajte.

Recept pripravila: Nina S. Zorčič

www.ninazorcic.si