Sestavine:
Limonini piškoti:
70g olivnega olja
120g sladkorja
30g nastrganega kokosa
1 čajna žlička vaniljeve arome
70g limoninega soka
nastrgana lupinica ene bio limone
120g bele moke
Preliv:
2 jedilni žlici limoninega soka
2 jedilni žlici sladkorja v prahu + več za zgostitev, v kolikor je potrebno
1 jedilna žlica jogurta po izbiri
Priprava:
Pečico segrejte na 165 stopinj.
Vse za piškote zmešajte v skledi, da dobite enotno maso. S pomočjo jedilne žlice zajemite maso, da dobite manjše kroglice (pol kepice sladoleda) in jih odlagajte na pekač, vsaj 4 cm narazen, ker se med peko malce razlezejo.
Pecite v segreti pečici 8-10 minut oz. toliko časa, da se piškoti ob strani še ne obarvajo rjavo/zlato. Vzemite iz pečice in pustite na pekaču, dokler se popolnoma ne ohladijo.
Po želji prelijte s prelivom (v posodici zmešajte vse sestavine za preliv in po potrebi dodajte več sladkorja).
Recept pripravila: Nina S. Zorčič