Mladi Krompir Z Lečo, Šparglji In Lososom

Pomladne barve in pomladne sestavine. Okusna kombinacija pečenih in svežih sestavin. 

 

 

Sestavine

 

  • mladi krompir
  • rdeča paprika
  • črni poper
  • kurkuma
  • česen + olivno olje
  • timijan
  • šparglji 
  • mlada čebula
  • rjava leča
  • črna sezamova semena 
  • losos

 

 

Priprava 

 

Pečico segrejemo na 220. Prelijemo z olivnim oljem, kateremu smo predhodno dodali česen. Krompir dobro speremo, ga narežemo na polovico ali četrtine in začinimo z črnim poprom, kurkumo in rdečo papriko in natrgan timijan. 
Pečemo približno 25 minut, vmes dvakrat premešamo. 

 

 


Lečo dobro speremo in kuhamo v rahlo soljeni vodi, dodamo tudi nekaj limoninega soka in lovorjev list ali dva. 
Šparglje na hitro popražimo. Rahlo solimo. 

 



Lososa segrejemo na sobno temperaturo, nato ga pečemo v ponvi najprej na strani s kožo 5-6 minut, nato obrnemo še na vse ostale strani in pečemo še par minut. Pazimo, da ne prepečemo. 

 

 

Krompir lahko tudi malce ohladimo, dodamo kuhano lečo, narezano mlado čebulo in sotirane šparglje. 
Dodamo lososa in čez vse pokapamo nekaj limetinega soka in dodamo še semena črnega sezama.