Šparglji so moja priljubljena pomladna sestavina, ki jo rada uvrščam na krožnik čim bolj pogosto. Ker pa so zelo močnega in izrazitega okusa pa v juho rada primešam se kakšno zelenjavo, ki mi je ostala v hladilniku.
Sestavine
- šop špargljev (približno 300 g)
- en manjši krompir
- 1/2 bučke
- 1/2 podzemne kolerabe
- rdeča čebula
- 0,5 L jušne osnove
- Začimbe: himalajska sol, črni poper, česen v prahu, koriander v prahu
- Dodatki: kokosova krema, bučna in sončnična semena, melisa
Priprava
Operemo in narežemo zelenjavo.
V posodi najprej pražimo čebulo, nato dodamo še na manjše kose narezan krompir in kolerabo. Pražimo nekaj minut nato zalijemo z jušno osnovo.
Šparglje najprej prepražimo na ponvi. Nato jih dodamo preostalim sestavinam in kuhamo še dodatnih 10 min.
Vmes dodamo začimbe.
Zadnjih 5 minut kuhanja dodamo še bučko, ki se najhitreje skuha.
Nazadnje odstavimo posodo in juho spasiramo s paličnim mešalnikom do gladkega. Po potrebi dodamo še malo vode.
Postrežemo s kokosovo kremo, dodatkom kokosove kreme, bučnih in sončničnih semen.