Špargljeva Juha

Šparglji so moja priljubljena pomladna sestavina, ki jo rada uvrščam na krožnik čim bolj pogosto. Ker pa so zelo močnega in izrazitega okusa pa v juho rada primešam se kakšno zelenjavo, ki mi je ostala v hladilniku.

 

 


Sestavine

 

  • šop špargljev (približno 300 g) 
  • en manjši krompir
  • 1/2 bučke 
  • 1/2 podzemne kolerabe 
  • rdeča čebula 
  • 0,5 L jušne osnove 
  • Začimbe: himalajska sol, črni poper, česen v prahu, koriander v prahu
  • Dodatki: kokosova krema, bučna in sončnična semena, melisa

 

 


Priprava

 

Operemo in narežemo zelenjavo. 

V posodi najprej pražimo čebulo, nato dodamo še na manjše kose narezan krompir in kolerabo. Pražimo nekaj minut nato zalijemo z jušno osnovo. 

Šparglje najprej prepražimo na ponvi. Nato jih dodamo preostalim sestavinam in kuhamo še dodatnih 10 min. 

 

 

Vmes dodamo začimbe. 
Zadnjih 5 minut kuhanja dodamo še bučko, ki se najhitreje skuha. 

 

 

Nazadnje odstavimo posodo in juho spasiramo s paličnim mešalnikom do gladkega. Po potrebi dodamo še malo vode. 
Postrežemo s kokosovo kremo, dodatkom kokosove kreme, bučnih in sončničnih semen. 

 

enostavni recepti hitro kosilo kosilo razstrupljevanje veganski recepti zdravi recepti