Če si za velikonočne praznike želite preizkusiti kaj novega bo korenčkova tortica prava izbira za vas. Kot dodatek pa jagode oblite v beli čokolado z dodano kurkumo za oranžno barvo, da bolj spominjajo na korenčke. :)
Sestavine za kokosovo kremo
- Pločevinka (400ml) kokosovega mleka
- 80 g kokosovega jogurta
- 3 žlice agavinega sirupa
- 7 žlic kokosovega olja (stopljenega)
- 1/2 žličke vanilije v prahu
Priprava
Pločevinko čez noč postavite v hladilnik. Naslednji dan ko odprete pločevinko ločite zatrjen del od vode.
Le ta ne sme biti zraven.
Z mikserjem jo miksajte nekje 2 minuti, da pride kokosovo mleko lepo kremasto. Dodajte jogurt in olje in ročno premešajte, ali zelo na hitro z mešalnikom.
Dodajte še agavin sirup, premešajte in postavite v hladilnik z nekaj ur.
Sestavine za testo
- 200 g bio fine pšenične moke
- 1 žlička cimeta
- 1 zvrhana čajna žlička vinskega kamna
- ½ žličke sode
- Konica čajne žličke ingverja v prahu
- 1 žlička himalajske soli
- 300 g drobno naribanega ali drobno nasekljanega korenja
- 100 g kokosovega sladkorja
- 8 žlic stopljenega kokosovega olja
- 3 žlice lanenih semen + 150 ml vode
- 50 g drobno zmletih lešnikov
- 50 g drobno zmletih orehov
Priprava
Najprej zmeljemo lanena semena in jim dodamo vodo. Premešamo in pustimo v hladilniku 20-30 min, da lan želira (to uporabimo namesto jajc).
Medtem v posodi zmešamo suhe sestavine; v presejano moko dodamo in dobro premešamo
- cimet,
- vinski kamen,
- sodo,
- sol,
- ingver v prahu.
Korenje drobno naribamo ali ga v nasekljamo v sekljalniku. Korenje prestavimo v posodo in dodamo še drobno zmlete orehe in lešnike – premešamo.
V sekljalnik preložimo pripravljen lan, sladkor in kokosovo olje ter dobro premiksamo. Mešanico dodamo suhim sestavinam in dobro premešamo.
Če je masa že zelo suha lahko dodamo malo riževega ali drugega napitka, ampak zelo previdno z doziranjem, da masa ne bo preveč mokra.
Dodamo max 1 dcl – postopoma.
Pečemo v pečici na 180 cca. 30 min oz. toliko, da testo lepo porjavi in ni več lepljivo, če vanj zapičite zobotrebec.
Ko je testo pečeno ga dobro ohladite, prerežite premažite s kremo na spodnjo plast, prekrijte in premažite še vrhnjo plast.
Okrasite z jagodami in mletimi orehi in lešniki.
Naša torta je sestavljena iz dveh delov, vendar je bolj priročno, če je samo eno nadstropna.
Torta vam bo s predpripravo vzela cca 2 ur. Pripravljena za okušanje pa je po par urnem počivanju v hladilniku.