Korenčkova torta

Če si za velikonočne praznike želite preizkusiti kaj novega bo korenčkova tortica prava izbira za vas. Kot dodatek pa jagode oblite v beli čokolado z dodano kurkumo za oranžno barvo, da bolj spominjajo na korenčke. :)

 

Korenčkova torta

 

Sestavine za kokosovo kremo

 


    Korenčkova torta sestavine



    Priprava

     

    Pločevinko čez noč postavite v hladilnik. Naslednji dan  ko odprete pločevinko ločite zatrjen del od vode.

    Le ta ne sme biti zraven.

    Z mikserjem jo miksajte nekje 2 minuti, da pride kokosovo mleko lepo kremasto. Dodajte jogurt in olje in ročno premešajte, ali zelo na hitro z mešalnikom.

    Dodajte še agavin sirup, premešajte in postavite v hladilnik z nekaj ur.

     


    Korenčkova torta priprava

     

    Sestavine za testo

     


     

    Priprava


    Najprej zmeljemo lanena semena in jim dodamo vodo. Premešamo in pustimo v hladilniku 20-30 min, da lan želira (to uporabimo namesto jajc).


    Medtem v posodi zmešamo suhe sestavine; v presejano moko dodamo in dobro premešamo

    • cimet,
    • vinski kamen,
    • sodo,
    • sol,
    • ingver v prahu.

    Korenje drobno naribamo ali ga v nasekljamo v sekljalniku. Korenje prestavimo v posodo in dodamo še drobno zmlete orehe in lešnike – premešamo.

    V sekljalnik preložimo pripravljen lan, sladkor in kokosovo olje ter dobro premiksamo. Mešanico dodamo suhim sestavinam in dobro premešamo.

    Če je masa že zelo suha lahko dodamo malo riževega ali drugega napitka, ampak zelo previdno z doziranjem, da masa ne bo preveč mokra.


    Dodamo max 1 dcl – postopoma.



    Pečemo v pečici na 180 cca. 30 min oz. toliko, da testo lepo porjavi in ni več lepljivo, če vanj zapičite zobotrebec.

     

    Korenčkova torta priprava

     

    Ko je testo pečeno ga dobro ohladite, prerežite premažite s kremo na spodnjo plast, prekrijte in premažite še vrhnjo plast.

    Okrasite z jagodami in mletimi orehi in lešniki.

     

    Naša torta je sestavljena iz dveh delov, vendar je bolj priročno, če je samo eno nadstropna.

    Torta vam bo s predpripravo vzela cca 2 ur. Pripravljena za okušanje pa je po par urnem počivanju v hladilniku.


    Za pripravo recepta smo uporabili naslednje sestavine