Budina skleda

Po prazničnem razvajanju in dobrotah si naše telo zasluži malo »čiste hrane« in čistih okusov.

Že nekaj časa so širom sveta popularne »Buddah bowls« ali Budine sklede (ime naj bi dobila po Budinem zaobljenem trebuščku), ki sestojijo iz izbranih živil različnih skupin hrane.

V Budino skledo vključimo ogljikove hidrate, beljakovine (proteine), vlaknine, zdrave maščobe, vitamine -  skratka cel spekter hranil in s tem dobimo popolno kombinacijo v enem obroku, ki nas bo dodobra nasitil, obenem pa bomo telesu dali vse kar potrebuje.

 

 



Sestavine za dve osebi



Predpriprava

 

Čičeriko in mung fižol čez noč namakate v vodi, naslednji dan dobre sperite.


Kako se pripravi budina skleda

 

Priprava sklede


Čičeriko kuhamo cca. 50 minut, mung pa se po predhodnjem namakanju kuha cca. 15 minut. Mungu na začetku kuhanja dodajte lovorjev list in nekaj kapljic limone, proti koncu kuhanja še solite.

Po navodilih v vodi kuhamo kvinojo 20 minut.

Čičeriko po kuhanju še na hitro prepražimo na kokosovem olju in ji dodamo curry v prahu.

Medtem pripravimo avokadovo omako. Olupimo avokado, narežemo na kocke, dodamo malo limoninega soka, malo soli in popra, 0,5 vode in dobre zmiksamo v sekljalniku ali s paličnim mešalnikom.

Brokoli na hitro skuhamo v slani vodi in prelijemo z mrzlo vodo, da ohranimo lepo zeleno barvo.

Korenček narežemo na trakove ali špagetke. Lahko ga na hitro popražimo v ponvi na olju, ali pa ga v skledo vključimo surovega.


Budina skleda

Budina skleda. Buddha Bowl.



Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke