Kako pripraviti dobre kamutove palačinke?

Tudi vam danes manjka nekaj sladkega? Brez skrbi. Delimo recept za odlične kamutove palačinke, ki niso le zelo slastne, temveč tudi zdrave. Preizkusite ga, ne bo vam žal. 

 

Katere sestavine potrebujemo za pripravo palačink iz kamutove moke? 

 

Za pripravo mase za 8 kamutovih palačink potrebujemo: 

  • 200 g bio fine kamutove moke Happy Seed
  • 250 ml kokosovega mleka 
  • 250 ml radenske ali navadne vode
  • 2 jajci – če ne uživate jajc – lahko nadomestite s chio ali dodate banano in malo več kokosovega mleka
  • 2-3 žlice javorjevega sirupa Happy Seed
  • žlička pecilnega praška iz vinskega kamna
  • ščepec himalajske soli

 

Za pripravo slastnega nadeva pa potrebujemo:

  • kozja ali navadna albuminska skuta
  • zamrznjene ali sveže borovnice
  • žlička xylitol sladila Happy Seed – (brezovo sladilo)

+ dodatki: goji jagode in sveže borovnice
P.S.: tudi marelice so užitne

 

Okusne in zdrave kamutove palačinke

Postopek priprave dobrote iz kamuta


V posodo damo moko, ki jo prej presejemo, dodamo kokosovo mleko, radensko, sol, žličko pecilnega ter dobro premešate. Da se znebite grudic lahko uporabite kar mešalnik.

Na koncu dodate še jajca in javorjev sirup, ter dobro vmešate še to.
Masa naj stoji kakšno uro ali več. Iz te količine boste dobili cca. 8 palačink.
Preden začnemo s peko palačink si pripravimo nadev. V posodico naložimo albuminsko skuto in borovnice, ter dodamo xylitol sladilo in nekj 0.5 dcl kokosove ali navadne vode.


Palačinke pečemo na predhodno dobro segreti ponvi v katero smo dodali kokosovo olje.


Palačinke nadevamo, za dekoracijo dodamo sveže brusnice in super antioksidant goji jagode.

 

Izdelki Happy Seed, ki smo jih uporabili: