Arašidova bowla s krompirjem in rdečo peso

Bowla:

skleda zelene solate

400g krompirja, narezanega na krhlje

1 večji korenček, narezan na kolute

150g vložene čičerike

sol, poper

olivno olje (lahko tudi v spreju)

vložena rdeča pesa

mešani popečeni oreščki (na vroči ponvi, brez olja, s kančkom soli)

 

Arašidov preliv:

2 jž arašidovega masla

2 jž arašidovega masla v prahu (če ga nimate uporabite navadno arašidovo maslo)

1 jž javorjevega sirupa

1 jž jabolčnega kisa 

sol, poper po okusu

 

Pečico segrejte na 220 stopinj.

Na večjem pekaču zmešajte krompir, narezan na krhlje, korenček narezan na kolute in odcejeno vloženo čičeriko. Začinite s soljo in poprom ter pošpričajte ali pokapajte z olivnim oljem. Premešajte.

Pecite 25-30 minut oz. toliko časa, da se vse hrustljavo zapeče.

Sestavite bowlo: v skledo dodajte solato. Po vrhu zložite pečen krompir, korenček in čičeriko. Dodajte vloženo rdečo peso in mešane oreščke, ki ste jih pred tem popekli na vroči ponvi. Popecite ji brez olja, lahko pa jih malo začinite s soljo.

 

Dodajte še preliv: vse za preliv zmešajte v skledici in poskusite. Po želji dodatno solite. Na sredino bowle dodajte preliv in postrezite!

Recept pripravila: Nina S. Zorčič

www.ninazorcic.si

Kazalo vsebine