Humus iz rdeče pese + ideja za sočen sendvič

Sestavine:

 

Humus:

250g kuhane čičerike (1 pločevinka)

200g kuhane rdeče pese

1 jedilna žlica veganskega jogurta brez sladil, arom

3 jedilne žlice olivnega olja

1 jedilna žlica tahinija

2 stroka česna

sok 1 limone + naribana polovica lupine

1/4 čajne žličke kumine

sol po okusu

 

Dodatki:

žlica jogurta za dekoracijo

bel in črn sezam

kumare in druga zelenjava za pomakanje

kalčki za obložene kruhke

krekerji

 

Sočen sendvič:

burger bombetka ali štručka/žemljica

kokosov jogurt

hrustljava zelena solata

humus iz rdeče pese

jabolko/hruška

kumara

radič

 

Postopek: V posodi blenderja zmešajte vse sestavine za humus. Pasirajte toliko časa, da doobite gladko maso brez večjih grudic. Po potrebi lahko vse skupaj spasirate tudi s pomočjo nastavka za pasiranje. Postrezite kot namaz na kruhku, kot “omaka” za pomakanje zelenjave in krekerjev ali kot omaka v burgerju.

 

Ideja za preprost a neverjetno sočen sendvič: Burger bombetko ali štručko razpolovite in na notranjih straneh premažite z veganskim jogurtom. Dodajte par rezin hrustljave solate. Po vrhu premažite 2 ali 3 jedilne žlice humusa iz rdeče pese. Dodajte še tanke rezine jabolka ali hruške, kumaro, drobno narezan radič in nekaj listov hrustljave solate. Zaprite z zgornjo polovico štručke in postrezite skupaj s kakšnimi krekerji.

Recept pripravila: Nina S. Zorčič

www.ninazorcic.si