Sestavine:
Humus:
250g kuhane čičerike (1 pločevinka)
200g kuhane rdeče pese
1 jedilna žlica veganskega jogurta brez sladil, arom
3 jedilne žlice olivnega olja
1 jedilna žlica tahinija
2 stroka česna
sok 1 limone + naribana polovica lupine
1/4 čajne žličke kumine
sol po okusu
Dodatki:
žlica jogurta za dekoracijo
bel in črn sezam
kumare in druga zelenjava za pomakanje
kalčki za obložene kruhke
krekerji
Sočen sendvič:
burger bombetka ali štručka/žemljica
kokosov jogurt
hrustljava zelena solata
humus iz rdeče pese
jabolko/hruška
kumara
radič
Postopek: V posodi blenderja zmešajte vse sestavine za humus. Pasirajte toliko časa, da doobite gladko maso brez večjih grudic. Po potrebi lahko vse skupaj spasirate tudi s pomočjo nastavka za pasiranje. Postrezite kot namaz na kruhku, kot “omaka” za pomakanje zelenjave in krekerjev ali kot omaka v burgerju.
Ideja za preprost a neverjetno sočen sendvič: Burger bombetko ali štručko razpolovite in na notranjih straneh premažite z veganskim jogurtom. Dodajte par rezin hrustljave solate. Po vrhu premažite 2 ali 3 jedilne žlice humusa iz rdeče pese. Dodajte še tanke rezine jabolka ali hruške, kumaro, drobno narezan radič in nekaj listov hrustljave solate. Zaprite z zgornjo polovico štručke in postrezite skupaj s kakšnimi krekerji.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič