Hrustljave bananine sushi rolice
SESTAVINE za 12 rolic:
Domači čokoladni preliv
- 65 g naravnega kremastega arašidovega masla
- 30 g temnega kakava Eko Škrnicl
- 40 g kokosovega sladkorja Eko Škrnicl
- 40 g stopljenega kokosovega olja
Rolice
- domači čokoladni preliv (recept zgoraj)
- 12 čajnih žličk naravno kremasto arašidovo maslo (+ dodatno za namakanje)
- 3 večje banani
- nasekljani lešniki
Dodatki
- preostanek čokoladnega preliva (recept zgoraj)
- naravno kremasto arašidovo maslo
- sveže sadje
POSTOPEK
-
V manjši skodelici zmešajte vse sestavine za čokoladni namaz.
-
Pripravite rolice. Rižev papir za kratek čas namočite v mlačno vodo. Namočite samo toliko, da se papir malo zmehča in ga je mogoče zavijati. Za točen čas namakanja sledite navodilom na embalaži.
-
Banane olupite, po dolžini prerežite na polovico, vsako polovico pa nato po širini prerežite še na polovico, da dobite 4 enake kose, vse skupaj 12 kosov.
-
Na sredino namočenega papirja dodajte 1 žlico čokoladnega preliva ali arašidovega masla. Dodajte 1 kos banane in posujte z nasekljanimi lešniki (zgoraj so fotografije med pripravo za pomoč).
-
Zavijte v rolico. Najprej proti sredini zavijte stranske robove z leve in desne, nato pa vse skupaj zavijte še po dolžini, da dobite rolico. Ponovite, dokler ne zmanjka papirja, izmenično pa uporabljajte čokoladni namaz in arašidovo maslo.
-
Večjo ponev segrejte na srednjem ognju in rahlo naoljite (svetujem kokosovo olje v spreju). Ko je ponev segreta nanjo položite zavite rolice. V ponev ne dodajajte preveč rolic hkrati, da se med peko ne bodo sprijemale med seboj (svetujem 6 rolic naenkrat če imate veliko ponev). Pecite par minut na eni strani - toliko, da se dno hrustljavo zlato zapeče. Vsako rolico nato obrnite in popecite še z druge strani. Ponovite, dokler niso vse rolice popečene.
-
Pečene rolice postrezite s preostankom čokoladnega namaza, arašidovim maslom in svežim sadjem.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič