Hrustljavi piškoti brez moke z belo čokolado in mandlji

SESTAVINE

  • 240 g mandljeve moke Eko Škrnicl
  • 95 g javorjevega sirupa
  • 80 g stopljenega kokosovega olja
  • ½ čajne žličke soda bikarbone
  • 1 čajna žlička vaniljeve arome
  • 1 čajna žlička jabolčnega kisa
  • 100 g nasekljane bele čokolade
  • 70 g nasekljanih mandljev

POSTOPEK

 

  • Pečico segrejte na 175 stopinj.
  • V večji posodi zmešajte moko, javorjev sirup, olje, soda bikarbono, vaniljevo aromo in kis. Premešajte s pomočjo silikonske lopatice, da nastane gladka, enotna zmes. Dobiti morate vlažno maso, iz katere lahko oblikujete piškote. V kolikor je masa presuha in se drobi dodajte še kakšno jedilno žlico kokosovega olja.
  • Dodajte nasekljano belo čokolado in mandlje in premešajte, da se dodatki enakomerno razporedijo po masi.
  • Iz mase oblikujte kroglice. Kroglice lahko oblikujete z rokami ali pa si pomagate z zajemalko za sladoled. Iz mase nastane približno 13 piškotov.
  • Oblikovane kroglice položite na pekač in jih z dlanjo sploščite, nato pa oblikujte lep okrogel piškot. Piškote na pekač odlagajte vsaj 2 cm narazen, saj se med peko še malo razlezejo.
  • Postavite v pečico in pecite 12-14 minut oz. tako dolgo, da se robovi obarvajo rahlo zlato rjavo.
  • Pekač vzemite iz pečice in pustite, da se piškoti ohladijo. Med hlajenjem se piškoti strdijo.

Recept pripravila: Nina S. Zorčič

www.ninazorcic.si