Hrustljavi piškoti brez moke z belo čokolado in mandlji
SESTAVINE
- 240 g mandljeve moke Eko Škrnicl
- 95 g javorjevega sirupa
- 80 g stopljenega kokosovega olja
- ½ čajne žličke soda bikarbone
- 1 čajna žlička vaniljeve arome
- 1 čajna žlička jabolčnega kisa
- 100 g nasekljane bele čokolade
- 70 g nasekljanih mandljev
POSTOPEK
-
Pečico segrejte na 175 stopinj.
-
V večji posodi zmešajte moko, javorjev sirup, olje, soda bikarbono, vaniljevo aromo in kis. Premešajte s pomočjo silikonske lopatice, da nastane gladka, enotna zmes. Dobiti morate vlažno maso, iz katere lahko oblikujete piškote. V kolikor je masa presuha in se drobi dodajte še kakšno jedilno žlico kokosovega olja.
-
Dodajte nasekljano belo čokolado in mandlje in premešajte, da se dodatki enakomerno razporedijo po masi.
-
Iz mase oblikujte kroglice. Kroglice lahko oblikujete z rokami ali pa si pomagate z zajemalko za sladoled. Iz mase nastane približno 13 piškotov.
-
Oblikovane kroglice položite na pekač in jih z dlanjo sploščite, nato pa oblikujte lep okrogel piškot. Piškote na pekač odlagajte vsaj 2 cm narazen, saj se med peko še malo razlezejo.
-
Postavite v pečico in pecite 12-14 minut oz. tako dolgo, da se robovi obarvajo rahlo zlato rjavo.
-
Pekač vzemite iz pečice in pustite, da se piškoti ohladijo. Med hlajenjem se piškoti strdijo.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič