Medenjaki:
250g bele moke
110g cvetličnega medu (ali agavinega sirupa)
30g vode
1 jedilna žlica cimeta
75g sladkorja
1/4 čajne žličke soda bikarbone
65g stopljenega kokosovega olja
1/2 jedilne žlice melase (dodajte na koncu)
Preliv:
stopljena veganska temna čokolada
Priprava:
Pečico segrejte na 170 stopinj.
V večji posodi zmešajte vse sestavine (razen melase) za medenjake. Premešajte z lopatko al pregnetite z rokami. Ko dobite kompaktno, gladko, rahlo vlažno maso, dodajte še melaso in maso z lopatko malo premešajte, da ostanejo temnejše sledi melase.
Iz mase oblikujte kroglice v velikosti jedilne žlice - nastane približno 15 piškotov.
Položite na pekač, obložen s papirjem za peko in pecite 10-12 minut oz. toliko časa, da so piškoti zlato zapečeni ampak še vedno mehki, saj se strdijo med hlajenjem.
Prelijte s stopljeno čokolado.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič