Medenjaki

 

Medenjaki:

250g bele moke 

110g cvetličnega medu (ali agavinega sirupa)

30g vode

1 jedilna žlica cimeta

75g sladkorja

1/4 čajne žličke soda bikarbone

65g stopljenega kokosovega olja

1/2 jedilne žlice melase (dodajte na koncu)

 

Preliv:

stopljena veganska temna čokolada

 

Priprava:

Pečico segrejte na 170 stopinj.

 

V večji posodi zmešajte vse sestavine (razen melase) za medenjake. Premešajte z lopatko al pregnetite z rokami. Ko dobite kompaktno, gladko, rahlo vlažno maso, dodajte še melaso in maso z lopatko malo premešajte, da ostanejo temnejše sledi melase.

 

Iz mase oblikujte kroglice v velikosti jedilne žlice - nastane približno 15 piškotov.

 

Položite na pekač, obložen s papirjem za peko in pecite 10-12 minut oz. toliko časa, da so piškoti zlato zapečeni ampak še vedno mehki, saj se strdijo med hlajenjem.

Prelijte s stopljeno čokolado.

Recept pripravila: Nina S. Zorčič

www.ninazorcic.si