Hitro prepražena cvetača s kumino
Pražena cvetača je super ideja za prigrizek ali prilogo k jedem. Ne vzame veliko časa za pripravo, hkrati ima odlično hranilno vrednosti in kar nekaj pozitivnih učinkov na zdravje.
Pozitivni učinki
- Preprečuje raka, saj vsebuje snov, ki uničuje rakave celice
- Prispeva k zdravju srca
- Deluje protivnetno
- Bogata z minerali in vitamini
- Spodbuja možgane
- Razstruplja
- Blagodejno vpliva na prebavo
- Antioksidant
Hranilna vrednost
- 24 kalorij
- 0,3 grama maščob
- 0 holesterola
- 1,9g sladkorja
- 1,9g beljakovin
- 5g ogljikovih hidratov
- 2g prehranskih vlaknin
- vitamine A, B12, C, D
Cvetača obogatena z mnogimi začimbami bo okrepila vaš imunski sistem.
Sestavine
- 3 žlice olivnega olja
- 1 žlica basmati riža
- ½ čajne žličke semen kumine
- 4 skodelice cvetače
- ½ rdeče čebule, narezane
- 1 rumena paprika, sesekljana
- 1 noževo konico mletega ingverja
- 1 čajno žličko soli
- 2 žlici semen kardamoma,
- 1 žlico klinčkov,
- 1 žlica cimeta
- ¼ čajne žličke kurkume
- svež črni poper in sveži koriander po okusu
- ¼ skodelice vode
Postopek
Olje v ponvi segrejte na visoko vročino in dodajte riž in semena kumine. Nekaj sekund popražimo, da riž porumeni. Dodajte cvetačo, čebulo, rumeno papriko in ingver.
Vse skupaj pražimo 7 minut, da cvetača potemni.
Nato dodajte sol, garam masalo, kurkumo in poper ter vodo. Pokrijte in ogenj zmanjšajte na srednjo temperaturo.
Kuhajte 2 minuti, da cvetača postane mehka. Okrasimo s svežim koriandrom in postrežemo.