Hitro prepražena cvetača s kumino

Pražena cvetača je super ideja za prigrizek ali prilogo k jedem. Ne vzame veliko časa za pripravo, hkrati ima odlično hranilno vrednosti in kar nekaj pozitivnih učinkov na zdravje.

 

Pozitivni učinki

 

  • Preprečuje raka, saj vsebuje snov, ki uničuje rakave celice
  • Prispeva k zdravju srca
  • Deluje protivnetno
  • Bogata z minerali in vitamini
  • Spodbuja možgane
  • Razstruplja
  • Blagodejno vpliva na prebavo
  • Antioksidant

 

Hranilna vrednost

  • 24 kalorij
  • 0,3 grama maščob
  • 0 holesterola
  • 1,9g sladkorja
  • 1,9g beljakovin
  • 5g ogljikovih hidratov
  • 2g prehranskih vlaknin
  • vitamine A, B12, C, D

Cvetača obogatena z mnogimi začimbami bo okrepila vaš imunski sistem. 

 



Sestavine


Pečena cvetača sestavine

Začimbe za pečeno cvetačo

 


Postopek

 

Olje v ponvi segrejte na visoko vročino in dodajte riž in semena kumine. Nekaj sekund popražimo, da riž porumeni. Dodajte cvetačo, čebulo, rumeno papriko in ingver.

Vse skupaj pražimo 7 minut, da cvetača potemni.

Nato dodajte sol, garam masalo, kurkumo in poper ter vodo. Pokrijte in ogenj zmanjšajte na srednjo temperaturo.

Kuhajte 2 minuti, da cvetača postane mehka. Okrasimo s svežim koriandrom in postrežemo.


Pečena cvetača

Pečena cvetača


Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke