Grška tofu solata

Sestavine za 2 porciji:

Začinjen tofu:

200g tofuja, narezan na kocke

pest črnih oliv, narezanih na kolute

pest nasekljanih sušenih paradižnikov

2 jž olja sušenih paradižnikov

1 jž sladke paprike

1/2 jž provansalskih/pizza začimb

1 jž kisa

sol, poper po okusu

pest nasekljanega svežega peteršilja

 

Solata:

skleda sveže špinače

1/2 kumare, narezane na kocke

nadrobljen (veganski) "feta" sir

 

Jogurtov preliv:

1/2 skodelice nesladkanega jogurta po izbiri

1 čž drobnjaka

1 čž timijana

1 čž kopra

1 čž česna ali čebule v prahu

1 jž limoninega soka

sol po okusu

 

Dodatno:

popečena sončnična semena ali pinjole

 

Priprava:

V večji posodi zmešajte vse za začinjen tofu (dodajte 1/2 svežega peteršilja). Popečete lahko takoj ali tofu par ur marinirate. Začinjen tofu popražite na kančku olja (lahko olivno ali olje sušenih paradižnikov).

Popražite do zlato zapečenega, nato dodate preostanek svežega peteršilja in premešajte. Odstavite.

V večjo skledo dodajte špinačo, kumaro, feto in popečen tofu. Pripravite še preliv.

Vse za preliv zmešajte v skledici in poskusite. Po okusu dodatno začinite ali dodajte kanček javorjevega sirupa za bolj sladek/nevtralen preliv.

Solato prelijte s prelivom, posujte s popečenimi sončničnimi semeni ali pinjolami in uživajte.

 

Recept pripravila: Nina S. Zorčič

www.ninazorcic.si

 

 

Translation missing: sl.general.blog.table_of_contents