Sestavine za 2 porciji:
Začinjen tofu:
200g tofuja, narezan na kocke
pest črnih oliv, narezanih na kolute
pest nasekljanih sušenih paradižnikov
2 jž olja sušenih paradižnikov
1 jž sladke paprike
1/2 jž provansalskih/pizza začimb
1 jž kisa
sol, poper po okusu
pest nasekljanega svežega peteršilja
Solata:
skleda sveže špinače
1/2 kumare, narezane na kocke
nadrobljen (veganski) "feta" sir
Jogurtov preliv:
1/2 skodelice nesladkanega jogurta po izbiri
1 čž drobnjaka
1 čž timijana
1 čž kopra
1 čž česna ali čebule v prahu
1 jž limoninega soka
sol po okusu
Dodatno:
popečena sončnična semena ali pinjole
Priprava:
V večji posodi zmešajte vse za začinjen tofu (dodajte 1/2 svežega peteršilja). Popečete lahko takoj ali tofu par ur marinirate. Začinjen tofu popražite na kančku olja (lahko olivno ali olje sušenih paradižnikov).
Popražite do zlato zapečenega, nato dodate preostanek svežega peteršilja in premešajte. Odstavite.
V večjo skledo dodajte špinačo, kumaro, feto in popečen tofu. Pripravite še preliv.
Vse za preliv zmešajte v skledici in poskusite. Po okusu dodatno začinite ali dodajte kanček javorjevega sirupa za bolj sladek/nevtralen preliv.
Solato prelijte s prelivom, posujte s popečenimi sončničnimi semeni ali pinjolami in uživajte.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič